NFT, Blockchain și identitatea autorului în Web3 sunt subiectele ce au adus împreună specialiștii din IT și industria creativă din Moldova

NFT, Blockchain și identitatea autorului în Web3 sunt subiectele ce au adus împreună specialiștii din IT și industria creativă din Moldova

Cel de-al doilea Summit din seria celor trei evenimente pe subiectul Web3, Blockchain și NFT, planificate în perioada 21-25 septembrie la Chișinău, cu participarea experților invitați din SUA, a avut loc la Mediacor.

A fost primul eveniment de o așa amploare în țara noastră, menit să aducă împreună comunitățile de specialiști în IT - pe de o parte, și creatorii de NFT, designeri și artiști digitali - pe de altă parte. Prima oră a evenimentului a fost dedicată unui panel de discuții pe subiectul tehnologiilor Web3, cu speakeri internaționali și cu specialiști în IT și reprezentanți ai industriei creative locale.

...

Publicitate

În cadrul panelului, participanții au aflat mai multe despre evoluția Web3, oportunitățile și riscurile tehnologiei, ce înseamnă identitatea digitală a cetățeanului și creatorului, cum construim încrederea în tehnologii și stimulăm utilizarea lor în Moldova atât la nivel guvernamental, cât și la nivelul industriilor creative.

...

La eveniment a fost prezent și Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, și directoarea Agenției de Guvernare Electronică, Olga Tumuruc. Oficialii au salutat inițiativa colaborării dintre SUA și Moldova în direcția dezvoltării și aplicării tehnologiilor Web3 prin intermediul acestei serii de evenimente.

...

„Republica Moldova, pe care o cunoaștem astăzi cu toții ca pe o țară mică cu inimă mare, mai este și o țară cu un potențial tehnologic și mulți oameni creativi - comunitatea de care avem nevoie pentru a promova, în continuare, inovația.”

Ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Kent D. Logsdon

Autor:

„Web3 este, desigur, un subiect nou pentru societatea noastră, dar nu pentru comunitatea de profesioniști în IT. Astăzi suntem aici ca să discutăm cum putem profita de această tehnologie pentru beneficiul nostru comun. Ca reprezentanți ai Guvernului, ne interesează în ce mod utilizarea tehnologiilor Web3 poate asigura mai multă încredere din partea cetățenilor în soluțiile de digitalizare ale Guvernului.”

Directorul Agenției de Guvernare Energetică, Olga Tumuruc

Autor:

...

Future Solutions for Web3 este cel de-al doilea din seria de 3 evenimente despre Web3 și Blockchain, planificate în perioada 21-25 septembrie la Chișinău. În weekendul 23-25 septembrie, echipele de startup-uri din Moldova vor avea parte de mentorat din partea experților de la 4 companii din SUA, specializate în concepte ce includ Blockchain, NFT, community management și antreprenoriatul viitorului: The Hug, Zuckerberg Institute, Meta Refuge și The Possible Zone.

...

Activitățile sunt organizate de Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu susținerea USAID și Suedia, YEP! Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal