Sute de imigranți salvați în Marea Mediterană și 12 corpuri au ajuns în coastele Italiene

Sute de imigranți salvați în Marea Mediterană și 12 corpuri au ajuns în coastele Italiene

Sute de imigranți salvați în ultimele zile în Marea Mediterană, precum și corpurile altor 12 găsiți morți pe o barcă pneumatică, au ajuns sâmbătă în Sicilia, în sudul Italiei, transmite AFP citat de Agerpres.

În timp ce operațiunile de salvare continuau sâmbătă seară, paza italiană de coastă a anunțat că a coordonat salvarea a 823 de imigranți joi și încă 969 vineri.

În cursul zilei de sâmbătă, 717 dintre acești imigranți, precum și corpurile a opt bărbați și patru femei au ajuns la Palermo, în nord-vestul Siciliei, iar 224 la Messina, pe coasta de est a insulei. Alte persoane salvate erau așteptate în cursul serii la Pozzallo, în sudul insulei.

Publicitate

La Palermo, primul bărbat a debarcat purtând în brațe o fetiță cu ochii larg deschiși, strângând în brațe un urs de pluș. Potrivit presei italiene, soția sa, mama copilului, face parte din cele 12 corpuri recuperate.

Originari din Sierra Leone, ei au fost luați imediat în grijă de directorul organizației Caritas din Palermo, Sergio Mattaliano, care a explicat presei că a încredințat unei parohii tatăl și fetița, vizibil traumatizată.

Joi, în cursul uneia din aceste operațiuni, aproape de rutină pentru navele de salvare care patrulează în largul Libiei, paza de coastă a intervenit pentru a-i ajuta pe ocupanții unei bărci pneumatice care lua apă. La bord au salvat 106 imigranți și au recuperat 12 corpuri.

Potrivit primelor detalii culese de voluntarii care i-au găzduit pe imigranți, s-a creat un moment de panică atunci când barca a început să ia apă. Majoritatea victimelor au murit strivite, iar celelalte înecate. Bărbatul din Sierra Leone a explicat că nu a putut face nimic pentru a-și salva soția, de teamă să nu-și piardă fetița.

Potrivit estimărilor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), prezentate la 10 iulie, peste 150.000 de imigranți au ajuns în Europa prin Marea Mediteraneană de la începutul anului, dintre care jumătate în Italia, unde sosirile sunt superioare recordurilor înregistrate în 2014, iar restul în Grecia, unde debarcă acum în fiecare zi în jur de 1.000 de refugiați.

În largul Libiei, în timpul traversării lor periculoase și-au pierdut viața mai mult de 1.800 de persoane în acest an.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal