VIDEO. Stagiar în cadrul companiei „Bina Systems”! Un început de carieră promițător în domeniul IT

VIDEO. Stagiar în cadrul companiei „Bina Systems”! Un început de carieră promițător în domeniul IT

În perioada martie-iunie 2015, 54 de tineri din cadrul a 4 colegii şi 2 şcoli profesionale au participat în cadrul Programului de Stagiere în companiile IT, având posibilitatea să dezvolte abilităţi şi să acumuleze cunoştinţe extrem de importante pentru viitoarea lor carieră.

Mihail Belîi şi-a desfăşurat stagierea în cadrul Bina Systems, una dintre cele 11 companii care au acceptat să fie parte a programului şi care au oferit tinerilor şansa de a se dezvolta alături de cei mai buni specialişti IT.

Tânărul a studiat specialitatea Informatica la Colegiul Industrial Pedagogic din Cahul. Pe tot parcursul stagierii el a avut alături profesionişti experimentaţi şi a valorificat din plin oportunitatea de a acumula experienţă şi cunoştinţe valoroase.

Publicitate

Performanţa şi eforturile lui Mihail în cadrul stagierii au fost apreciate de companie. După încheierea programului el a primit o ofertă de muncă şi a fost angajat.

În cadrul companiei Bina Systems şi-au desfăşurat stagierea 6 tineri, 3 dintre ei fiind ulterior angajaţi. Directorul companiei consideră că o carieră în IT oferă foarte multe oportunităţi şi avantaje.

Programul de stagiere în companiile TIC a avut drept scop facilitarea angajării tinerilor care studiază specialităţi TIC prin corelarea cunoștințelor teoretice cu sarcinile practice și acumularea experienței relevante. Ca urmare a participării în program, 16 tineri au primit oferte de muncă, 12 dintre ei fiind ulterior angajaţi.

Programul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea calității învățămîntului vocaţional- tehnic în domeniul TIC” , implementat în 6 institutii profesional - tehnice din Moldova de către Centrul Educațional PRO DIDACTICA şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu suportul financiar al Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi în strînsă colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Reportajul este realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal