„Cifrele indică faptul că noi continuăm să investigăm cazurile de corupție, care vin atât prin diferite denunțuri de la cetățeni, dar și prin activitatea noastră de investigare. Faptul că aceste cauze sunt în continuare instrumentate înseamnă că fenomenul corupției există și pentru ca să diminuezi acest fenomen sunt necesare acțiuni coordonate pe mai multe direcții. Corupția se întâmplă și din cauza că avem condiții de trai dificile, pentru că adeseori corupția nu este pedepsită, dar și pentru că noi nu am reușit să ajungem la finalitate pe dosarele de rezonanță”, susține directorul.

În perioada de raport, urmare a măsurilor speciale de investigații şi de urmărire penală au fost realizate 31 de rețineri în flagrant delict a făptuitorului.

Cele mai frecvente cazuri de corupție au fost constatate în instituții şi organizații. În capul listei sunt Autoritățile publice locale, primării – 62 de cazuri, urmate de întreprinderi comerciale – 37 și Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, cu câte 31 de cazuri.

Directorul CNA susține că instituție lucrează la o serie de documente strategice. Este vorba de un program național de recuperare pentru următorii patru ani. Un proiect care este la faza finală de consultare și coordonare, pe care îl vor transmite Parlamentului pentru examinare și aprobare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.