Cheianu și Durbală alături de Țopa la Frankfurt: „Postul JurnalTV nu a fost cumpărat de Filat”

Cheianu și Durbală alături de Țopa la Frankfurt: „Postul JurnalTV nu a fost cumpărat de Filat”

Anatol Durbală și Constantin Cheianu s-au întâlnit la Frankfurt cu finanțatorul postului TV unde activează pentru a primi asigurări că televiziunea nu a fost cumpărată de către liderul PLDM, Vlad Filat. Asta reiese dintr-o postare a lui Cheianu pe facebook, unde acesta apare într-o fotografie alături de Victor Țopa și colegul său, Anatol Durbală.

„Am dorit să ni se confirme ori infirme informaţia privind posibila cumpărare a postului JURNAL TV de către V. Filat despre care se vorbeşte mult în ultimul timp.(...) Domnul Victor Ţopa ne-a declarat că de-a lungul vremii s-a întâlnit la Frankfurt cu mai mulţi politicieni moldoveni, inclusiv cu Filat. Am primit, însă, asigurări că nu s-a pus niciodată problema vânzării postului şi că aşa-zisa „cumpărare” de către V. Filat ori de către oricine altcineva a postului Jurnal TV este un fals ordinar, o bârfă promovată de persoane interesate”, a scris Cheianu pe pagina sa de facebook.

Potrivit acestuia, în cadrul mai multor emisiuni prezentatorii și-au exprimat atitudinea negativă față de liderul PLDM, iar o eventuală tranzacție ar însemna plecarea realizatorilor „Ora de Ras” de la postul de televiziune.

Publicitate

„În ce priveşte atitudinea noastră faţă de politicul şi politicienii moldoveni, inclusiv faţă de V. Filat, telespectatorii s-au putut convinge că nu am schimbat şi nici nu avem de gând să schimbăm ceva în abordarea noastră la ORA DE RAS”, a mai scris Cheianu.

Scriitorul și prezentatorul a mai scris că au fost monitorizați și fotografiați de către „un hmâric de a lui Plahotniuc”.

„Nu cred că a reușit mai bune poze decât ale noastre”, a menționat acesta.

De unde a pornit?

Amintim că informația despre o posibliă cumpărare a postului JurnalTV de către liderul PLDM, Vlad Filat au apărut pe portalul moldova24, unde activează jurnalistul Gabriel Călin. Potrivit investigațiilor publicate pe acest portal, liderul PLDM s-ar fi înțeles cu frații Țopa pentru a achiziționa postul TV dar și Platforma „Dreptate și Adevăr”. Investigațiile s-au bazat doar pe câteva fotografii în care Filat și Țopa intrau într-un local la o anumită distanță de timp, fără alte dovezi și documente.

Toate persoanele vizate în investigație au negat pe rând informațiile publicate de portal, începând cu liderii platformei DA, persoane care lucrează pentru JurnalTV și Viorel Țopa.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal