*Acest material este sponsorizat

Perspective de carieră: oportunități la Endava pentru specialiști IT cu experiență

Perspective de carieră: oportunități la Endava pentru specialiști IT cu experiență
Foto: endava.com

Un om talentat, pe măsură ce avansează în carieră şi se dezvoltă, la un anumit moment poate înţelege că în locul în care lucrează şi-a atins limita de sus. Ce urmează? Poate să stea în continuare în zona sa de confort, cu tot cu stabilitatea aparentă pe care o oferă aceasta, ori alege să crească şi caută soluții în acest sens. Sunt profesii şi locuri de muncă care îţi oferă permanent provocări, te cresc prin abordări noi, îţi oferă oportunitatea de a lucra pentru cele mai mari companii din lume şi de a face parte dintr-o echipă care îţi împărtăşeşte valorile şi scopurile.

În ţara noastră, unul din aceste locuri pentru oameni talentaţi este Endava, o companie internaţională de servicii IT fondată în Republica Moldova. În ultimii doi ani centrul de livrare Endava din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă, creșterea numărului de angajați cu 50%, acum având peste 350 de specialiști în IT. Această creştere a însemnat şi noi oportunităţi, atât pentru crearea unor locuri de muncă noi, cât şi oportunități de creștere în carieră pentru angajații actuali. Endava oferă permanent oportunițăți pentru specialiști IT la toate nivelele de carieră, iar în această perioadă are multe poziții deschise pentru profesioniști IT cu experiență, care doresc să se alăture echipei din Chişinău în următoarele domenii: Scala, Java, testarea produselor soft, Android, iOS, Ruby şi .NET.

„Oferim mai multe oportunități pentru ingineri seniori, care își doresc să lucreze direct cu clienții noștri, să le ofere consultanță în elaborarea, dezvoltarea, testarea și operarea cu sisteme mari, complexe. Seniorii noştri sunt implicaţi în proiecte internaţionale importante, care implică deplasări la sediul clientului, în Marea Britanie, SUA şi multe alte ţări. În multe cazuri, chiar suntem responsabili de administrarea unei părți a business-ului clientului în beneficiul său”, a declarat Kumail Jetha, Director General al centrului de dezvoltare şi suport al Endava din Chișinău. 

 

 

Radu Lazăr lucrează la Endava de 8 ani, fiind martor la creşterea companiei de la 200 de oameni, la peste 2200, cât numără Endava Group în momentul actual. În această perioadă a crescut de la manager de proiecte, la şef de departament, iar acum este Director interimar Endava Iaşi. „Am acumulat o experienţă unică”, spune Radu Lazăr - „Unică, pe motiv că Endava este singura companie din Republica Moldova care oferă experienţă de lucru atât de profundă şi versată în proiecte IT, interacţiune directă cu clienţi de talie mondială, lucru în echipe distribuite sau administrarea afacerilor.”

 

 

Cea mai interesantă parte a carierei începe odată cu avansarea în poziţia de senior la Endava - recunoaște Irina Kosinici, Manager de proiecte la Endava Moldova. „Pentru mine, ca senior, este foarte interesant să observ cum creşte compania şi să particip la această dezvoltare. Endava oferă un număr mare de instruiri de calitate pentru seniori, care ne ajută să îmbunătățim atât abilitățile profesionale, cât și cele de comunicare,” spune Irina Kosinici.

 

 

 

Vitalie Patlatîi, cu o experiență de 13 ani în Endava, acum având poziţia de Director de Dezvoltare, consideră că oportunitatea de a fi implicat şi de a lucra în proiecte complexe, dar interesante, folosind o varietate de tehnologii este unul din cele mai importante beneficii ale activităţii de senior la Endava. „Unul din cele mai complexe proiecte pe care l-am administrat a fost pentru o companie financiară cu renume, cele mai importante solicitări ținând de securitate, performanță și scalabilitate. Membrii echipei au avut de pus la punct foarte multe aspecte tehnice, aceasta fiind o motivaţie suficient de bună pentru ei.

Eram o echipă de 20 de persoane care am lucrat la dezvoltarea şi livrarea acestui proiect timp de 1 an şi jumătate,” a povestit Vitalie Patlatîi, Director Dezvoltare la Endava Moldova.

 

„Nimic nu se compară cu emoţiile provocate de lansarea unei soluții noi, dar ele merită timpul şi efortul pe care îl depui”, este de părere Roman Damian, Senior manager de proiecte la Endava. „Cel mai important pentru mine este să lucrez şi să fac parte dintr-o echipă extraordinară. Am realizat proiecte din domeniul bancar, sisteme de plată, programe de recompensare, aplicaţii mobile, etc. și pot să spun că fiecare proiect m-a făcut să învăț ceva nou atât în domeniul meu de expertiză, cât și în ceea ce ține de atitudine, comunicare cu clientul, cu furnizorii și lucrul în echipă”, a spus Roman Damian, Senior manager de proiecte la Endava Moldova.

 

 

Natalia Bedros lucrează la Endava din 2003, fiind la început inginer testare. „Beneficiile oferite de Endava sunt multiple. Pe lângă un mediu de lucru excelent, condiţii flexibile de muncă, mai multe programe de asigurare medicală, sport sau agrement, Endava asigură şi dezvoltarea profesională continuă a angajatului. Nu în ultimul rând, oferta salarială permite un trai decent aici, în ţară”, consideră Natalia Bedros, Lider Testare, Endava Moldova. 

„În IT succesul nu depinde doar de tine, ci de o întreagă echipă. Rolul de senior în Endava îmi oferă şansa să coordonez echipe de profesionişti, să fiu autorul sau co-autorul strategiilor de testare, să contribui la implementarea lor, să lucrez cu manageri din acelaşi domeniu din alte locaţii Endava, astfel să beneficiez de schimb de experienţă continuă”, a mai spus Natalia Bedros, Lider Testare, Endava Moldova.

Radu Fişer este la Endava de 7 luni, în această perioadă reuşind să se implice activ în diferite proiecte. „Un inginer soft complet, pe lângă cunoştinţele tehnice, trebuie să posede şi un anumit set de abilităţi de comunicare. Endava încurajează activ participarea programatorilor săi seniori în calitate de speakeri la diverse conferințe şi întâlniri ale comunităţii IT.

Eu, de exemplu, din noiembrie 2014, de când lucrez la Endava, am la activ deja 2 prezentări în cadrul comunității Connect.IT Meetup și 5 prezentări interne”, spune Radu Fişer, Senior Developer la Endava Moldova.

„Principalul motiv pentru care am ales Endava sunt proiectele pe care le derulează compania la moment şi unde se folosesc limbaje de programare şi tehnologii de ultimă generaţie. Sunt parte a unui proiect pentru o instituţie financiară importantă unde se programează utilizând Scala, Akka și Spray, tehnologii de altfel activ folosite de Apple, Paypal, Twitter şi Linkedin. În plus, majoritatea clienţilor Endava sunt instituţii financiare mari, internaţionale. Companiile mari înseamnă automat soluţii complexe care se cer a fi oferite. Acestea, la rândul lor, presupun ca un inginer soft să dezvolte şi să aplice o largă paletă de cunoştinţe, ceea ce un proiect mic nu poate oferi nicidecum. Proiectele unde calitatea înaltă, scalabilitatea și reziliența sunt imperative pentru un sistem, te învaţă mult mai multe”, a declarat Radu Fişer, Senior Developer la Endava Moldova.

La Endava poţi fi senior dacă eşti ambiţios, deschis spre oportunităţi de creştere într-o cultură care încurajează învăţarea şi dezvoltarea. Dacă nu-ţi este frică de schimbări continue într-un mediu internaţional dinamic, Endava te invită să faci parte din echipă.

Despre Endava

Endava este o companie de top de servicii IT, având peste 2,250 de angajați full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia, Moldova şi Serbia şi un venit anual de 64 milioane de lire sterline/ 100 milioane de dolari, compania a reuşit să se poziţioneze ca lider în furnizarea de servicii IT.

Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software şi managementul aplicațiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii și servicii cloud.

Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesionişti care cunosc specificul activității clienților și elaborează soluții și servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internaționale din sectoare cum ar fi: pieţe de capital, bănci, plăţi, asigurări, media, retail şi telecomunicaţii.

http://www.endava.com

P.

P.

Vezi și aceste știri
Elevii din Republica Moldova au cucerit trei medalii de bronz și mențiuni de onoarela Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii din Republica Moldova au cucerit trei medalii de bronz și mențiuni de onoarela Olimpiada Europeană de Fizică

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)

Maia Sandu, absolventă a Harvard Kennedy School, a susținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoției 2022 (VIDEO)

Spînu, despre tariful la gaz: „ Moldovagaz a depus cerere la ANRE din cauza devierilor negative, dar 24 de lei mi se pare exagerat”

Spînu, despre tariful la gaz: „ Moldovagaz a depus cerere la ANRE din cauza devierilor negative, dar 24 de lei mi se pare exagerat”

Advertoriale
Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Ești în căutarea unei locuințe? Află care sunt avantajele și dezavantajele unei case în chirie

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Impactul bruxismului asupra organismului și a vietii unui pacient. Cum pot fi remediate consecințele acestuia printr-un tratament stomatologic la Smile Dent Team

Tork - brandul Nr.1 în Europa - acum și în Moldova. Unde pot fi găsite cele mai căutate produse și soluții profesionale de igienă

Tork - brandul Nr.1 în Europa - acum și în Moldova. Unde pot fi găsite cele mai căutate produse și soluții profesionale de igienă

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
  Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Dumitru și Emanuela Ciuprina, tinerii care au schimbat Bucureștiul pe satul Lunga din Florești (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Dodon, mesaj din izolator: Guvernarea îl înlătură pe cel de care se teme
 • 2
  Masacru într-o școală din Texas, SUA: Un tânăr a împușcat mortal 19 copii și doi adulți
 • 3
  Întreprinderea „Artemsol” din Ucraina, care exporta sare pe piața din Moldova, nu mai activează. Clădirea și depozitele, bombardate
 • 4
  Fostul deputat român, Cristian Rizea, ar fi fost amendat cu 1.500 de lei pentru parcare neregulamentară în centrul capitalei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.