*Acest material este sponsorizat

Perspective de carieră: oportunități la Endava pentru specialiști IT cu experiență

Perspective de carieră: oportunități la Endava pentru specialiști IT cu experiență
Foto: endava.com


Un om talentat, pe măsură ce avansează în carieră şi se dezvoltă, la un anumit moment poate înţelege că în locul în care lucrează şi-a atins limita de sus. Ce urmează? Poate să stea în continuare în zona sa de confort, cu tot cu stabilitatea aparentă pe care o oferă aceasta, ori alege să crească şi caută soluții în acest sens.
Sunt profesii şi locuri de muncă care îţi oferă permanent provocări, te cresc prin abordări noi, îţi oferă oportunitatea de a lucra pentru cele mai mari companii din lume şi de a face parte dintr-o echipă care îţi împărtăşeşte valorile şi scopurile.

În ţara noastră, unul din aceste locuri pentru oameni talentaţi este Endava, o companie internaţională de servicii IT fondată în Republica Moldova. În ultimii doi ani centrul de livrare Endava din Chișinău a înregistrat o creștere semnificativă, creșterea numărului de angajați cu 50%, acum având peste 350 de specialiști în IT. Această creştere a însemnat şi noi oportunităţi, atât pentru crearea unor locuri de muncă noi, cât şi oportunități de creștere în carieră pentru angajații actuali. Endava oferă permanent oportunițăți pentru specialiști IT la toate nivelele de carieră, iar în această perioadă are multe poziții deschise pentru profesioniști IT cu experiență, care doresc să se alăture echipei din Chişinău în următoarele domenii: Scala, Java, testarea produselor soft, Android, iOS, Ruby şi .NET.

„Oferim mai multe oportunități pentru ingineri seniori, care își doresc să lucreze direct cu clienții noștri, să le ofere consultanță în elaborarea, dezvoltarea, testarea și operarea cu sisteme mari, complexe. Seniorii noştri sunt implicaţi în proiecte internaţionale importante, care implică deplasări la sediul clientului, în Marea Britanie, SUA şi multe alte ţări. În multe cazuri, chiar suntem responsabili de administrarea unei părți a business-ului clientului în beneficiul său”, a declarat Kumail Jetha, Director General al centrului de dezvoltare şi suport al Endava din Chișinău. 

 

 

Radu Lazăr lucrează la Endava de 8 ani, fiind martor la creşterea companiei de la 200 de oameni, la peste 2200, cât numără Endava Group în momentul actual. În această perioadă a crescut de la manager de proiecte, la şef de departament, iar acum este Director interimar Endava Iaşi. „Am acumulat o experienţă unică”, spune Radu Lazăr - „Unică, pe motiv că Endava este singura companie din Republica Moldova care oferă experienţă de lucru atât de profundă şi versată în proiecte IT, interacţiune directă cu clienţi de talie mondială, lucru în echipe distribuite sau administrarea afacerilor.”

 

 

Cea mai interesantă parte a carierei începe odată cu avansarea în poziţia de senior la Endava - recunoaște Irina Kosinici, Manager de proiecte la Endava Moldova. „Pentru mine, ca senior, este foarte interesant să observ cum creşte compania şi să particip la această dezvoltare. Endava oferă un număr mare de instruiri de calitate pentru seniori, care ne ajută să îmbunătățim atât abilitățile profesionale, cât și cele de comunicare,” spune Irina Kosinici.

 

 

 

Vitalie Patlatîi, cu o experiență de 13 ani în Endava, acum având poziţia de Director de Dezvoltare, consideră că oportunitatea de a fi implicat şi de a lucra în proiecte complexe, dar interesante, folosind o varietate de tehnologii este unul din cele mai importante beneficii ale activităţii de senior la Endava. „Unul din cele mai complexe proiecte pe care l-am administrat a fost pentru o companie financiară cu renume, cele mai importante solicitări ținând de securitate, performanță și scalabilitate. Membrii echipei au avut de pus la punct foarte multe aspecte tehnice, aceasta fiind o motivaţie suficient de bună pentru ei.

Eram o echipă de 20 de persoane care am lucrat la dezvoltarea şi livrarea acestui proiect timp de 1 an şi jumătate,” a povestit Vitalie Patlatîi, Director Dezvoltare la Endava Moldova.

 

„Nimic nu se compară cu emoţiile provocate de lansarea unei soluții noi, dar ele merită timpul şi efortul pe care îl depui”, este de părere Roman Damian, Senior manager de proiecte la Endava. „Cel mai important pentru mine este să lucrez şi să fac parte dintr-o echipă extraordinară. Am realizat proiecte din domeniul bancar, sisteme de plată, programe de recompensare, aplicaţii mobile, etc. și pot să spun că fiecare proiect m-a făcut să învăț ceva nou atât în domeniul meu de expertiză, cât și în ceea ce ține de atitudine, comunicare cu clientul, cu furnizorii și lucrul în echipă”, a spus Roman Damian, Senior manager de proiecte la Endava Moldova.

 

 

Natalia Bedros lucrează la Endava din 2003, fiind la început inginer testare. „Beneficiile oferite de Endava sunt multiple. Pe lângă un mediu de lucru excelent, condiţii flexibile de muncă, mai multe programe de asigurare medicală, sport sau agrement, Endava asigură şi dezvoltarea profesională continuă a angajatului. Nu în ultimul rând, oferta salarială permite un trai decent aici, în ţară”, consideră Natalia Bedros, Lider Testare, Endava Moldova. 

„În IT succesul nu depinde doar de tine, ci de o întreagă echipă. Rolul de senior în Endava îmi oferă şansa să coordonez echipe de profesionişti, să fiu autorul sau co-autorul strategiilor de testare, să contribui la implementarea lor, să lucrez cu manageri din acelaşi domeniu din alte locaţii Endava, astfel să beneficiez de schimb de experienţă continuă”, a mai spus Natalia Bedros, Lider Testare, Endava Moldova.

Radu Fişer este la Endava de 7 luni, în această perioadă reuşind să se implice activ în diferite proiecte. „Un inginer soft complet, pe lângă cunoştinţele tehnice, trebuie să posede şi un anumit set de abilităţi de comunicare. Endava încurajează activ participarea programatorilor săi seniori în calitate de speakeri la diverse conferințe şi întâlniri ale comunităţii IT.

Eu, de exemplu, din noiembrie 2014, de când lucrez la Endava, am la activ deja 2 prezentări în cadrul comunității Connect.IT Meetup și 5 prezentări interne”, spune Radu Fişer, Senior Developer la Endava Moldova.

„Principalul motiv pentru care am ales Endava sunt proiectele pe care le derulează compania la moment şi unde se folosesc limbaje de programare şi tehnologii de ultimă generaţie. Sunt parte a unui proiect pentru o instituţie financiară importantă unde se programează utilizând Scala, Akka și Spray, tehnologii de altfel activ folosite de Apple, Paypal, Twitter şi Linkedin. În plus, majoritatea clienţilor Endava sunt instituţii financiare mari, internaţionale. Companiile mari înseamnă automat soluţii complexe care se cer a fi oferite. Acestea, la rândul lor, presupun ca un inginer soft să dezvolte şi să aplice o largă paletă de cunoştinţe, ceea ce un proiect mic nu poate oferi nicidecum. Proiectele unde calitatea înaltă, scalabilitatea și reziliența sunt imperative pentru un sistem, te învaţă mult mai multe”, a declarat Radu Fişer, Senior Developer la Endava Moldova.

La Endava poţi fi senior dacă eşti ambiţios, deschis spre oportunităţi de creştere într-o cultură care încurajează învăţarea şi dezvoltarea. Dacă nu-ţi este frică de schimbări continue într-un mediu internaţional dinamic, Endava te invită să faci parte din echipă.

Despre Endava

Endava este o companie de top de servicii IT, având peste 2,250 de angajați full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia, Moldova şi Serbia şi un venit anual de 64 milioane de lire sterline/ 100 milioane de dolari, compania a reuşit să se poziţioneze ca lider în furnizarea de servicii IT.

Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software şi managementul aplicațiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii și servicii cloud.

Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesionişti care cunosc specificul activității clienților și elaborează soluții și servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internaționale din sectoare cum ar fi: pieţe de capital, bănci, plăţi, asigurări, media, retail şi telecomunicaţii.

http://www.endava.com

P.

P.

Vezi și aceste știri
Andrei Brighidin și Natalia Moloșag sunt candidații la funcția de Avocat al Poporului, propuși de Comisia specială a Parlamentului

Andrei Brighidin și Natalia Moloșag sunt candidații la funcția de Avocat al Poporului, propuși de Comisia specială a Parlamentului

VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Vali Boghean (VIDEO)

VB Talks | Podcast by Victoriabank | Dana Ciobanu & Vali Boghean (VIDEO)

CNESP a introdus noi indicatori în baza cărora se vor stabili restricțiile anti-COVID-19

CNESP a introdus noi indicatori în baza cărora se vor stabili restricțiile anti-COVID-19

Advertoriale
MAIB și ASEM au semnat un acord de parteneriat. Iată ce proiecte și evenimente sunt pe lista de colaborare

MAIB și ASEM au semnat un acord de parteneriat. Iată ce proiecte și evenimente sunt pe lista de colaborare

Celebrăm împreună Ziua Cooperării Europene cu un eveniment în aer liber, o cursă de ciclism, dar și proiecții online (VIDEO)

Celebrăm împreună Ziua Cooperării Europene cu un eveniment în aer liber, o cursă de ciclism, dar și proiecții online (VIDEO)

Trei filme dedicate actorului de origine basarabeană Ion Sapdaru şi o retrospectivă Lucian Bratu, la Zilele Filmului Românesc la Chișinău

Trei filme dedicate actorului de origine basarabeană Ion Sapdaru şi o retrospectivă Lucian Bratu, la Zilele Filmului Românesc la Chișinău

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
  Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Tărț la PAS. Analizăm promisiunile noii majorități parlamentare și cât de reale sunt acestea (AUDIO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Viața de deputat, între glamour și birocrație. Discuție cu fostul parlamentar Vadim Pistrinciuc (AUDIO)
 • De la 11, cu Veaceslav Platon despre promisiunile electorale ale lui Veaceslav Valico
Cele mai populare
 • 1
  O inițiativă legislativă a Maiei Sandu ar permite reducerea tarifelor la gazele naturale prin eliminarea unor cheltuieli de 150 de milioane de lei pe an
 • 2
  Fondurile confiscate de la Luca Filat vor fi returnate Guvernului R. Moldova. Un memorandum în acest sens a fost semnat de Ministrul Muncii și Amabasadorul britanic
 • 3
  Președintele american, Joe Biden de la tribuna Adunării ONU: „Lumea democratică e pretutindeni, (...) trăiește în moldovenii mândri”
 • 4
  Consilierul municipal PAS, Roman Cojuhari este noul director la Poșta Moldovei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.