ANRE a constatat că există factori obiectivi care conduc la necesitatea ajustării costurilor ce se includ la determinarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice pentru anul 2022, printre care cei mai importanți fiind:
- Majorarea prețului de procurare a energiei electrice de la S.A. „Energocom” în calitate de furnizor central de energie electrică cu circa 34% (de la 3,24 lei/ kWh, la 4,33 lei/kWh);
- Creșterea prețurilor de procurare a energiei electrice din import;
- Devalorizarea monedei naționale față de dolarul american cu circa 6 % față de valoarea aplicată la determinarea prețurilor din 08.06.2022.
Astfel tarifele la energia electrică furnizată de Premier Energy cresc după cum urmează:

La fel, se scumpește și energia electrică în cazul consumatorilor asigurați de furnizorul „Furnizare Energie Electrice Nord”. Astfel, au fost aprobate următoarele prețuri reglementate diferențiate:
- 227 bani/kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;
- 242 bani/kWh - la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;
- 261 bani/kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV);
- 321 bani/kWh - de tensiune joasă (0,4 kV).
Amintim că Premyer Energi a solicitat ca ANRE să aprobe prețul de 3,23 de lei/kWh pentru furnizarea energiei electrice către consumatorii finali conectați la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune 0,4 kV. Aceasta în condițiile în care în prezent populația achită 2,64 de ei/kWh (fără TVA inclus). Iar FEE nord a solicitat un tarif de 3,76 lei/kWh în loc de 2,86 lei/kWh cât costa până acum.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.