Moldova, I am back! | Igor Furtuna și biscuiții după rețete italiene produși în Moldova (VIDEO)

Moldova, I am back! | Igor Furtuna și biscuiții după rețete italiene produși în Moldova (VIDEO)

Igor Furtuna a revenit acasă după 14 ani în care a trăit și muncit în Italia. Întoarcerea în Republica Moldova l-a inspirat să aducă cu sine „secrete” din brutăriile italiene pentru a produce biscuiți gustoși și savuroși acasă. În prezent, Igor Furtuna gestionează o afacere în acest domeniu, iar biscuiții copți cu dragoste la Chișinău au cucerit papilele gustative și a vecinilor de peste Prut.

Cătălina Vudvud Grițco

Publicitate

„Un factor decisiv pentru reîntoarcerea mea acasă au fost părinții, trebuia să fiu prezent pentru a acorda ajutor, iar pe de altă parte, niciodată nu m-am gândit că voi rămâne pentru toată viața în Italia.”

Igor Furtuna

Autor:

Igor Furtuna a plecat în Italia în anul 2000. Bărbatul recunoaște că această experiență i-a dezvoltat noi abilități, mai ales - i-a călit ambiția și perseverența. El recunoaște că Italia este o țară în care poți să te dezvolți și să înveți multe chestii utile, dar și un loc unde te simți în siguranță.

„Personal am învățat multe lucruri și, totodată, cred că oricine merge în Italia rămâne cumva impresionat”, spune Igor Furtuna. În Italia a testat mai multe profesii, a lucrat într-un restaurant, după care a lucrat într-o patiserie și chiar a activat într-o companie care crea diverse obiecte din lemn. Cu toate că nu o ducea rău, a decis împreună cu familia sa că viitorul lor este legat de Republica Moldova.

Fiind inspirat de pasiunea fiicei pentru prepararea biscuiților, Igor Furtuna a transformat hobby-ul copilei într-o afacere. Recunoaște că nu este un domeniul ușor și că nu a mizat pe succes, dar munca depusă a dat roade.

Igor Furtuna susține că muncește din răsputeri pentru a dezvolta afacerea acasă, mai ales în perioadele acestea marcate de pandemie, dar și de războiul din Ucraina.

„Totul este greu. Când vorbim de industria alimentară, există o grijă foarte mare pentru fiecare lot de produse, pentru că este ceva care se consumă. Acest proces de siguranță a alimentelor implică foarte multă energie și gândire, epuizare, etc.”

Igor Furtuna

Autor:

Biscuiții produși de compania lui Igor Furtuna se bucură de apreciere nu doar în țara noastră. Aceștia au trecut Prutul și se găsesc și pe rafturile din magazinele românești, fiind apreciați pentru gustul deosebit și ingredientele de calitate.

„Noi lucrăm de o bună perioadă de timp pe piața din România, este o cotă importantă din volumul produs al întreprinderii și sperăm să continuăm și să găsim alți noi parteneri.”

Igor Furtuna

Autor:

România - prima în topul țărilor în care Moldova exportă cel mai mult

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Țara vecină nu este doar o bună piață de desfacere pentru producătorii moldoveni: România a devenit și „podul” dintre afacerile moldovenești și piața europeană.

Această relație s-a consolidat în timp și grație semnării Acordul de asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Acest Acord a fost semnat în iunie 2014 și a intrat în vigoare pe deplin din iulie 2016. Zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare (DCFTA) este parte integrantă a acordului.

Conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), 29% din totalul exporturilor din primele șase luni din anul 2022 au ajuns peste Prut.

În anul 2021, țara noastră a exportat în România mărfuri în valoare de 833,5 milioane de dolari americani, ceea ce reprezintă 26,5% din totalul exporturilor pe care le face Republica Moldova.

Este de menționat că, în anul 2021, șase mii de companii moldovenești activau pe piața din România.

CITEȘTE ȘI: În ultimii cinci ani au crescut exporturile din R. Moldova în UE, dar au scăzut cele către piețele CSI (INFOGRAFIC)

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal