Conform practicii anilor precedenți, candidații la studii vor putea participa la concursul de admitere în ciclul I - studii superioare de licență la mai multe specialități concomitent. Specialitățile pot fi din diverse domenii de formare profesională, de la una sau mai multe instituții de învăţămînt superior. Totodată, ei vor fi înmatriculați la o singură specialitate în cadrul unei singure instituții de învăţămînt superior, dintre cele pentru care au optat.
La concursul de admitere pot participa deținătorii diplomei de Bacalaureat (pentru această categorie fiind rezervate 90 % din locuri), diplomei de studii medii de specialitate (10% din locuri) ori cei care dispun de un act echivalent de studii în străinătate, recunoscute de Ministerul Educației și echivalate cel puțin cu studii liceale.
Totodată, se va menține cota de 15% din numărul total de locuri cu finanțare bugetară pentru anumite categorii defavorizate de candidați. La înmatricularea pentru această cotă se acordă prioritate copiilor orfani și persoanelor cu grad de dizabilitate I și II. Înmatricularea pe locurile rămase neacoperite se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de concurs ale celorlalți candidați înscriși la cota respectivă, fără diferențiere pe categorii.
Rezultatele intermediare ale admiteri vor fi anunțate pînă la 31 iulie.
Totodată, pînă la data de 4 august candidații vor trebui să depună dosarului cu documentele în original la instituția aleasă, urmînd ca pînă la 7 august să fie anunțate rezultatelor finale ale
În anul curent admiterea va fi organizată de 28 de universități (18 de stat și 10 - private).
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.