Reprezentantul a precizat că dacă nu se va include datoria de peste un miliard în toate documentele, compania va informa despre acest lucru Comisia Europeană iar până la finele acestei luni ar putea demara un proces internațional împotriva Republicii Moldova.

„După cum am menționat în această după amiază, cerem să fie publicată această majorare de 36% în documente. Noi cerem ca neapărat să fie menționată datoria în toate documentele. În caz contrar, Gaz Natural Fenosa va contesta această decizie, pentru că nu este în conformitate cu legea în vigoare și reflectă o neindependență a companiei. Compania noastră va informa societatea civilă despre neîndeplinirea tratatului pe care vi l-ați asumat și despre care s-a discutat. La fel vom informa și Comisia Europeană de neîndeplinirea Acordului de Asociere, la fel vom informa BERD și Fondul Monetar cu care am avut ședințe multiple și despre care s-a discutat de majorarea tarifelor”, a precizat reprezentantul Gaz Natural Fenosa.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!