Încă 12 producători agricoli din Moldova pot din nou exporta în Rusia. Rosselhoznadzor: S-a ținut cont de consultările cu Partidul „Șor”

Încă 12 producători agricoli din Moldova pot din nou exporta în Rusia. Rosselhoznadzor: S-a ținut cont de consultările cu Partidul „Șor”

Rosselhoznadzor anunță că încă 12 producători agricoli din Republica Moldova pot din nou exporta în Federația Rusă. Potrivit autorităților ruse, la luarea deciziei s-a ținut cont și de „rezultatele consultărilor dintre reprezentanții Partidului „ȘOR” și membri ai Dumei de Stat.

Agenția rusă a precizat că motivul ridicării restricțiilor este rezultatul analizelor preluate de la produsele altor producători agricoli, admiși anterior pentru export.

„De asemenea, s-a ținut cont de rezultatele consultărilor dintre reprezentanții Partidului „ȘOR” și președintele  Comitetului rus pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat Leonid Sluțki. La ziua de azi, Rosselhoznadzor remarcă cu satisfacție statutul fitosanitar stabil al produselor vegetale din Moldova, ceea ce a devenit posibil datorită activității coordonate între instituțiile competente ale celor două țări”, se arată în declarația Rosselhoznadzor.

Potrivit Rosselhoznadzor vor putea exporta produsele: SRL MIRA-FAUR; SRL «KSALEX-DEN»; Velfruct-Prim SRL; Casa de Comert «PROAGRO-HERMES» SRL; C.A.P. «PRIMA-NICATIM»; «RED APPLE» SRL; BIOPRODUCT GROUP SRL; S.C. «David-Agro» SRL; SRL «FERAN&CO»; «VINITARG-B» SRL; «KYSE GROUP» SRL; VAMILAGRO-TOP SRL

AGORA amintește că din 15 august, Federația Rusă interzice temporar importul de produse vegetale din aproape toate raioanele R. Moldova. Declarația a fost făcută de Iulia Melano, consilier al șefului Rosselhoznadzor.

„Motivul interdicției a fost detectarea repetată a obiectelor de carantină periculoase în produsele moldovenești care intră pe teritoriul Rusiei, despre care partea moldovenească a fost informată în mod repetat de către  Rosselhoznadzor”, a declarat Melano.

Într-o emisiune de la postul de televiziune Moldova 1, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a amintit că, anterior, în spatele deciziilor de interzicere a importului de produse moldovenești în Federația Rusă au stat anumite motive politice. Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat că fructele și legumele moldovenești sunt exportate pe piețele Uniunii Europene, care au standarde de protecție foarte înalte.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.