Huawei Moldova - Tehnologie cu o abordare umană: crearea unei lumi avansate și inteligente

Huawei Moldova - Tehnologie cu o abordare umană: crearea unei lumi avansate și inteligente

Investitorii străini pledează pentru consolidarea eforturilor de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova și împărtășesc din experiența lor în domenii precum Mediul Prietenos, Responsabilitate Socială și Infrastructură Economică. Huawei implementează inovații de economisire a energiei și promovează dezvoltarea securității cibernetice și a principiilor de confidențialitate în Moldova. Compania oferă suport tehnic instituțiilor culturale din țară, proiectelor educaționale pentru studenți, copii și persoane cu dizabilități.

Raportul de sustenabilitate 2021 al Huawei, al 14-lea publicat de companie, prezintă principalele realizări ale companiei din anul precedent în cadrul celor patru strategii de sustenabilitate: accesibilitate digitală, securitate și fiabilitate, protecția mediului și un ecosistem sănătos și armonios.

În mesajul său de introducere a raportului, președintele Huawei, Liang Hua, a declarat: Credem cu tărie că o colaborare deschisă duce la un succes comun. Am integrat dezvoltarea durabilă în toate strategiile noastre corporative, în managementul schimbării și în procesele de afaceri. Prin inovare continuă, lucrăm cu partenerii noștri din întreaga lume pentru a stimula talentele digitale, pentru a reduce decalajul digital și pentru a promova economia digitală. "

Publicitate

Responsabilitatea socială și incluziunea digitală: să nu lăsăm pe nimeni în urmă într-o lume digitală

În cadrul inițiativei TECH4ALL, Huawei colaborează cu partenerii pentru a crea valori comune și pentru a permite unui număr mai mare de persoane să beneficieze de incluziunea digitală, concentrându-se pe trei domenii: suport tehnic, dezvoltarea aplicațiilor și dezvoltarea competențelor digitale. Până la sfârșitul anului 2021, Huawei a folosit tehnologia digitală pentru a realiza proiecte de care au beneficiat peste 110.000 de persoane, inclusiv profesori și elevi din peste 400 de școli din întreaga lume, precum și a tinerilor șomeri, ca parte a eforturilor lor de a asigura egalitatea și calitatea în educație.

În Republica Moldova, 12 studenți de la două universități s-au alăturat programului Seeds for the Future pentru cursurile de abilități tehnice și de pregătire interculturală. Anul trecut, compania a organizat un hackathon inovator cu entuziaști IT din Moldova pentru a dezvolta soluții tehnologice pentru persoanele cu dizabilități. Iar în parteneriat cu Orange Moldova, compania organizează proiectul SuperCoders, care a desfășurat ateliere de lucru pentru 1.400 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani din 70 de școli din Moldova.

Talentul este un element important al dezvoltării digitale viitoare și este responsabilitatea noastră să creăm mai multe oportunități pentru generațiile tinere în era digitală. Huawei Moldova acordă o mare importanță practicilor de cultivare a talentelor TIC și susține transformarea digitală a afacerilor și educației din Republica Moldova. Ne străduim să sprijinim astfel de proiecte pentru a aduce inovațiile digitale elevilor din toate regiunile țării. Doar prin oferirea mai multor oportunități de învățare vom reuși să atragem generația tânără în acest domeniu și să contribuim la creșterea competitivității tinerilor din Moldova pe piața digitală.

Guo Min, CEO al Huawei Moldova

Protejarea mediului: Protejarea naturii prin tehnologie și dezvoltare ecologică

Eforturile depuse de Huawei în scopul protejării mediului sunt ghidate de angajamentul ecologic al companiei, "Tehnologie pentru o planetă mai bună", care se concentrează pe trei domenii: reducerea emisiilor de carbon, promovarea energiei regenerabile și contribuția la economia circulară. Acesta își propune să utilizeze tehnologii inovatoare pentru a stimula o dezvoltare ecologică. Eficiența energetică medie a produselor sale a crescut cu un coeficient de 1,9 față de 2019. Iar 98% dintre cei mai importanți 100 de furnizori ai companiei și furnizorii mari consumatori de energie au stabilit obiective de reducere a emisiilor de carbon cu sprijinul Huawei.

Totodată, Huawei a utilizat anul trecut peste 300 de milioane de kWh de energie regenerabilă în cadrul operațiunilor sale, ceea ce reprezintă o creștere de 42,3% față de 2020. De asemenea, soluțiile energetice digitale ale Huawei au ajutat clienții să genereze 482,9 miliarde de kWh de energie verde și să economisească 14,2 miliarde de kWh de electricitate, ceea ce echivalează cu compensarea a 230 de milioane de tone de emisii de dioxid de carbon.

Energia verde" ajunge și în instituțiile publice din Moldova. De exemplu, până la sfârșitul anului 2023, Centrul de Cultură și Artă din Chișinău va fi alimentat integral cu energie prin sisteme fotovoltaice Huawei.

Infrastructură de securitate și fiabilitate: Respectarea și protejarea confidențialității utilizatorilor și asigurarea unei comunicări fără întreruperi

În iunie 2021, Huawei a deschis cel mai mare centru global de securitate cibernetică și transparență a confidențialității în Dongguan, China, pentru a promova un mediu digital de încredere cu părțile interesate la nivel global. Huawei reprezintă 24,6% din toate propunerile de securitate adoptate de 3GPP. Huawei consideră că sprijinirea stabilității rețelei și a conectivității fără întreruperi face parte din responsabilitățile sale. În 2021, compania a oferit asistență în timpul a peste 180 de incidente majore în întreaga lume. În plus, Huawei continuă să depună eforturi pentru globalizare și diversificarea lanțului de aprovizionare și colaborează îndeaproape cu furnizorii și partenerii săi globali pentru a crea un lanț valoric sigur, fiabil, competitiv și sănătos.

Promovarea securității cibernetice și a protecției vieții private au devenit priorități majore pentru Huawei și Moldova. Compania promovează securitatea, fiabilitatea și calitatea înaltă a fiecărui produs și soluție TIC. Asigurarea securității lanțului de aprovizionare al clienților din Moldova este asigurată de angajații din biroul din Chișinău, care nu numai că și-au confirmat certificarea profesională, dar au urmat și cursuri de dezvoltare și auto-realizare în cadrul companiei și își asociază viitorul cu munca în cadrul acestei companii globale de tehnologie.

Tehnologia are puterea de a schimba lumea și de a face posibile vise care păreau altădată imposibil de atins. În calitate de companie de tehnologie, credem că tehnologia este o forță a binelui. Vom continua să furnizăm produse și servicii cu o abordare umană, să depășim limitele și să continuăm să inovăm  ca, în cele din urmă, să aducem tehnologia digitală în viața fiecărei persoane, case și organizații pentru a crea o lume inteligentă și integral conectată.

Tao Jingwen, membru al consiliului de administrație și președinte al Comitetului de sustenabilitate corporativă (CSD) al Huawei

Raportul integral de sustenabilitate 2021 Huawei poate fi vizualizat AICI.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal