
Lupta pentru marele trofeu între echipele din Argentina și Franța la Cupa Mondială de fotbal din Qatar. UPDATE: Argentina devine campioana lumii (FOTO/VIDEO)
Pe stadionul Lusail Stadium din Al Daayen, statul Qatar, începe finala Cupei Mondiale de fotbal. Pentru marele trofeu luptă echipele din Argentina și Franța. Jucătorii luptă și pentru premiul pus în joc de FIFA, de 42 de milioane de euro.
・
UPDATE: Imagini de la ceremonia de premiere. Aur pentru Argentina, argint pentru Franța.

UPDATE: În repriza de departajări, Argentina marchează patru baloane în poarta franceză. Franța - doar două goluri. Astfel, Argentina devine campioana lumii la Campionatul Mondial din Qatar, în 2022.
UPDATE: E 3:3, prin lovitură din penalty a Franței. Se întâmplă în minutul 118 din meci, pe finalul celei de-a doua reprize de prelungiri. Meritele revin tot lui Kylian Mbappe.


UPDATE: La începutul celei de-a doua reprize din prelungiri, Lionel Messi marchează încă un gol pentru echipa Argentinei. Scorul devine 3:2 în favoarea Argentinei.



UPDATE: Se anunță 30 de minute de prelungiri.
UPDATE: La distanță de câteva secunde, Franța marchează două goluri consecutiv. Inițial prin lovitură de la 11 metri, urmată de un alt gol. Astfel, scorul se egalează și devine 2:2. Autorul egalării este Kylian Mbappe. Se întâmplă în minutul 89 de meci.



Aici momentul celui de-al doilea gol al francezilor:
UPDATE: Angel Di Maria marchează în minutul 36 al meciului. Scor 2:0 pentru Argentina!

UPDATE: În minutul 23 al meciului Messi marchează primul gol pentru Argentina dintr-o lovitură de penalti. Scor 1:0 .

Știrea inițială: Meciul live poate fi urmărit la postul public de televiziune. Clik aici.
Argentina și Franța s-au mai întâlnit de 12 ori de-a lungul istoriei, iar trei dintre meciuri au fost la ediții de Cupă Mondială.
La acest capitol, al jocurilor directe, Argentina are avantaj, cu șase victorii. Franța s-a impus de trei ori, în timp ce trei confruntări s-au încheiat la egalitate, scrie digisport.ro.
Din echipele de start care ies pe stadion la 18 decembrie fac parte:
Argentina: 23. Emiliano Martinez - 26. Nahuel Molina, 13. Cristian Romero, 19. Nicolas Otamendi, 3. Nicolas Tagliafico - 7. Rodrigo De Paul, 24. Enzo Fernandez, 20. Alexis Mac Allister - 11. Angel Di Maria, 10. Lionel Messi (căpitan), 9. Julian Alvarez. Selecţioner: Lionel Scaloni.
Rezerve: 1. Franco Armani, 12. Geronimo Rulli - 2. Juan Marcos Foyth, 4. Gonzalo Montiel, 5. Leandro Paredes, 6. German Pezzella, 8. Marcos Acuna, 14. Exequiel Palacios, 15. Angel Correa, 16. Thiago Almada, 17. Alejandro Gomez, 18. Guido Rodriguez, 21. Paulo Dybala, 22. Lautaro Martinez, 25. Lisandro Martinez.
Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) - 5. Jules Kounde, 4. Raphael Varane, 18. Dayot Upamecano, 22. Theo Hernandez - 14. Adrien Rabiot, 8. Aurelien Tchouameni - 11. Ousmane Dembele, 7. Antoine Griezmann, 10. Kylian Mbappe - 9. Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve: 16. Steve Mandanda, 23. Alphonse Areola - 2. Benjamin Pavard, 3. Axel Disasi, 6. Matteo Guendouzi, 12. Randal Kolo Muani, 13. Youssouf Fofana, 15. Jordan Veretout, 17. William Saliba, 20. Kingsley Coman, 24. Ibrahima Konate, 25. Eduardo Camavinga, 26. Marcus Thuram.
Argentina este la a șasea finală de Cupă Mondială din istorie. Are două trofee
Prima prezență a Argentinei într-un meci jucat cu trofeul Cupei Mondiale ”pe masă” a fost chiar la ediția inaugurală a competiției, cea din 1930, din Uruguay. Argentina a fost învinsă chiar de țara gazdă la Montevideo cu 4-2.
Au urmat mulți ani de „secetă”, până în 1978, când Cupa Mondială s-a disputat chiar în Argentina. Țara gazdă a reușit să câștige finala cu Olanda, 3-1.
A treia finală a fost în 1986, în Mexic, și a adus al doilea trofeu, și ultimul de până acum, după 3-2 cu Germania de Vest.
La următoarea ediție a Cupei Mondiale, Italia 1990, Argentina a reușit să ajungă din nou în finală, unde tot Germania de Vest a fost adversar. Nemții au reușit să-și ia revanșa și s-au impus la Roma cu 1-0.
După meciul din 1990, Argentina a fost nevoită să aștepte alți 24 de ani pentru a mai juca o finală de Cupă Mondială. S-a întâmplat în Brazilia, în 2014, iar adversarul și rezultatul au fost identice cu cele din 1990, 0-1 în fața Germaniei.
Franța este la a patra finală de Cupă Mondială. Are două trofee
Dacă Argentina a bifat finala încă de la ediția inaugurală a Cupei Mondiale, Franța a avut de așteptat până în 1998 pentru a disputa un meci cu marele trofeu ”pe masă”. Se întâmpla chiar acasă, iar francezii au reușit să câștige cu Brazilia, 3-0.
A doua finală de Cupă Mondială din istoria Franței a venit în 2006, la Berlin, pierdută în fața Italiei la loviturile de departajare.
Precedenta apariție în finală pentru Franța este chiar de la ediția trecută, din Rusia, unde selecționata condusă și atunci de Didier Deschamps a învins-o pe Croația, 4-2, pentru al doilea trofeu suprem din istorie.