Potrivit sursei citate, specificul acestui vin constă în substanțele din coaja soiurilor roșii de struguri care au fost introduse. „Aceste substanțe au capacitatea de a elimina radicalii liberi din organism, ceea ce reduce substanțial riscul bolilor cancerigene și cardiovasculare. În plus, acest vin se deosebește prin aromă și gust, ceea ce îi oferă un specific aparte. Băuturi similare nu s-au produs în țara noastră”, a declarat Boris Găină, academician-coordonator al secţiei ştiinţe agricole din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldove.
El a mai declarat că pe piaţa locală a fost pus în vânzare un lot semnificativ de astfel de vin, care deja este la mare căutare. „Exportatori în Rusia, Ucraina, Polonia, Cehia și Germania s-au arătat interesaţi de acest produs. În prezent, SA „Cricova” pregătește un lot de această băutură unică pentru exportul în aceste ţări, dar şi pentru alte destinaţii”, a mai spus academicianul.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.