PROFESIONIȘTII | Constantin Munteanu, de un sfert de secol la „butoanele luminii” (VIDEO)

PROFESIONIȘTII | Constantin Munteanu, de un sfert de secol la „butoanele luminii” (VIDEO)

Luminițele bradului sclipesc ritmic, aducând o atmosferă de sărbătoare peste biroul comun, larg și spațios. După una dintre ușile întredeschise, o voce de bărbat dictează niște cifre pentru interlocutorul de la celălalt capăt al firului. Sprijină telefonul pe umăr, iar degetele tastează rapid informații scurte, în timp ce privirea stă concentrată într-un punct pe monitor. „Un copac a căzut peste niște piloni și a lăsat în beznă localitatea Grătiești”, explică după ce închide apelul, apoi îmi întinde mâna și se prezintă: „Constantin Munteanu electrician-tehnician la Premier Energy Distribution”.

Mardari Irina

În timp ce își strânge grăbit lucrurile personale de pe masa de lucra, Munteanu face, în voce, planul de acțiune. Urmează să meargă în teren, să monitorizeze desfășurarea lucrărilor la finalul cărora zeci de case de la Grătiești vor fi eliberate din mrejele beznei. 

Publicitate

Activitatea noastră constă planificarea lucrărilor, monitorizarea îndeplinirii lucrării și recepționare lucrării după criterii de calitate și cantitate.

Autor:

...

Întreaga viață profesională a lui Constantin Munteanu este legată de domeniul energeticii. Încă de pe când era foarte tânăr a început să urce pe piloni pentru a înlătura defecțiunile tehnice, iar de atunci au fost mulți ani de muncă, dedicare, creștere și dezvoltare pe calea luminii. 

Nu îmi imaginez să lucrez în altă parte. De la vârsta de 18 ani și mai mult de jumătate de viață mă aflu în rețelele de distribuție. Mă simt împlinit.

Autor:

Compania Premier Energy Distribution este cel mai mare operator privat al sistemului de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova și în ultimii 26 de ani a devenit o a doua casă pentru Constantin Munteanu.

...

Chiar dacă activitatea sa este de multe ori provocatoare și îl determină să iasă din zona de confort, faptul că se simte util cauzei pentru care luptă, dar și faptul că este apreciat așa cum își dorește îl determină să fie consecvent și să pășească  încrezător atât în ziua de azi, cât și în cea de mâine. 

Atribuțiile mele de serviciu nu constau numai în statul la birou, programare, ci și în ieșirea în teren, verificare lucrărilor. Noi suntem și personal operativ, care la necesitate sunt implicați în lucrări de intervenție, pentru a restabili și a da lumină la oameni.

Autor:

...

Una dintre politicile companiei Premier Energy Distribution și unul dintre aspectele pe care pune mult preț Constantin Munteanu ține de securitatea sa și a colegilor care muncesc în teren. De aceea, întreaga echipă de intervenție este dotată cu echipamente corespunzătoare și este instruită în așa fel ca să cunoască și să respecte toate normele de siguranță.

Pe 23 noiembrie când a căzut toată rețeaua din Republica Moldova am lucrat până la 4 dimineața uzi, Doamne ferește. Când am dat tensiune de la etaje se auzea: ura, mulțumim! Noi eram uzi, vai de capul nostru, dar așa o senzație plăcută.

Autor:

...

După fiecare mică victorie obținută la serviciu, Constantin Munteanu pleacă acasă, locul în care își ține în brașe cele mai mari victorii: soția și cei doi copii. Spune cu emoție în glas că anume ea, familia, este cea care îi dă mereu forțe pentru a merge înainte și principalul pilon pe care se poate baza.

Pentru mine familia e pe primul plan. Motivul pentru care mă duc la serviciu, mă întorc de la serviciu.

Autor:

...

Mai mult, și-a făcut din casă un colțișor de rai, care îl așteaptă primitor cu toate pasiunile laolaltă. 

Am o mulțime de pasiuni - plante, seră, iepuri, am de lucru și îmi place mai ales când merg la iepuri, după o zi grea, ei nu vorbesc, e așa o liniște, faci curat, îi hrănești, îi mângâi, e interesant.

Autor:

Constantin Munteanu recunoaște că viața sa a căpătat culoarea și sensul la care a visat dintotdeauna. Este omul care știe să se bucure de lucrurile mici care îl înconjoară. Satisfacția profesională îi umple sufletul de bucurie, iar dorința de a fi mereu mai bun în ceea ce face îl determină să investească în creșterea și dezvoltarea personală. 

...

Fericirea e când pleci la serviciu dimineață, ai o zi perfectă, te întorci acasă, copiii sunt sănătoși, soția e sănătoasă, binevoitoare. Cât îi trebuie unui om? Puținul pe care îl avem și chiar nu fug după ceva mai mult.

Autor:

În compania Premier Energy Distribution activează 648 de angajați. Dintre aceștia - 83,18% activează în aria operativă, iar 16.82% sunt angajați din aria corporativă. 

În total, în cadrul companiei activează 521 de bărbați și 127 de femei. ***Acest material a fost realizat în parteneriat cu compania Premier Energy Distribution.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal