Nantoi: Traiectoriile rachetelor rusești au fost plasate premeditat prin spațiul aerian al Republicii Moldova (VIDEO)

Nantoi: Traiectoriile rachetelor rusești au fost plasate premeditat prin spațiul aerian al Republicii Moldova (VIDEO)

Traiectoriile rachetelor rusești care au survolat în dimineața zilei de 10 octombrie spațiul aerian al Republicii Moldova au fost plasate premeditat prin spațiul aerian al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de deputatul Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii „DESCIFRAT”. Membrul Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică a precizat că „pentru regimul lui Putin Republica Moldova ca stat suveran nu există”. 

„Noi ca stat suveran pentru regimul lui Putin nu existăm, de aceea atunci când am văzut traiectoriile rachetelor rusești care au zburat pe 10 octombrie prin spațiul aerian al Republicii Moldova, concluzia mea e că traiectoriile premeditat au fost plasate prin spațiul aerian al Republicii Moldova ca să ocolească sistemul de apărare al Ucrainei și să lovească în spatele Ucrainei, deoarece pentru generalii ruși noi nu existăm”, a declarat Oazu Nantoi.

Publicitate

Deputatul a precizat că „frica sau temerile moldovenilor în raport cu un potențial atac rusesc sunt nițel fățarnice”:

„Dacă nu vrei să te temi, trebuie să fii preocupat de securitatea țării. Dacă ne uităm la sondajele sociologice realizate pe durata deceniilor, societatea noastră este complet indiferent în raport cu prezența trupelor Federației Ruse în Transnistria, societatea noastră deloc nu este preocupată de așa-zisul conflict transnistrean, care este pe răs-ultimul loc pe lista preocupărilor, iar din momentul în care Putin a venit la putere, el a fost și rămâne cel mai popular politician în Republica Moldova”.

VEZI ȘI: DESCIFRAT| Republica Moldova - punct pe harta războiului rusesc?

AGORA precizează că pe 10 octombrie 2022, 75 de rachete au fost lansate de ruși, în mai multe orașe precum Kiev, Lvov, Zaporojie sau Dnipr. 41 dintre acestea au fost neutralizate. 

Precizăm că fotografii ale atacurilor cu rachete au invadat canalele de telegram ucrainești, iar bombardamentul din Kiev s-a observat și într-o transmisiune live a BBC.

Primarul Kievului, Vitali Klichko, a îndemnat artunci oamenii la vigilență: „Fac apel la toți locuitorii capitalei: adăpostiți-vă în timpul alarmei aeriene. Este mai bine să nu mergeți astăzi în oraș decât dacă nu există o nevoie urgentă”.

Atacurile au fost comentate și de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Alarma aeriană nu încetează în toată Ucraina. Există lovituri de rachete. Din păcate, au fost înregistrați morți și răniți. Vă rog „nu părăsiți adăposturile”. Aveți grijă de voi și de familiile voastre. Să rezistăm și să fim puternici”. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal