Proiectul „Incubatorul de talente” sprijină educația digitală pentru femei și profesioniști IT

Proiectul „Incubatorul de talente” sprijină educația digitală pentru femei și profesioniști IT

Fetele și femeile din Chișinău, Bălți și Comrat vor avea ocazia să învețe despre TIC și să obțină abilitățile necesare pentru a lucra în domeniu. iHUB a lansat proiectul Talent Incubator care are ca scop consolidarea relațiilor public-privat și împărtășirea experienței slovace în 3 regiuni - Chișinău, Găgăuzia și Bălți pentru a îmbunătăți sistematic statutul socio-economic al studenților, femeilor și publicului larg. Proiectul a fost lansat în parteneriat cu EMA, Universitatea Tehnică din Moldova și ESET, cu sprijinul financiar al SlovakAid.

Prin inițiative speciale, proiectul va oferi femeilor acces la educație și locuri de muncă mai bine plătite, acestea vor fi încurajate să dezvolte și să dobândească mai multe competențe în domeniul antreprenoriatului. De asemenea, proiectul își propune să ofere sprijinul necesar pentru creșterea profesională a 200 de femei, care, ca urmare, vor putea să obțină locuri de muncă în companii din domeniul digital sau să își dezvolte propriile afaceri.

Prin acest proiect beneficiarii  și beneficiarele vor avea acces la următoarele:

Publicitate

1. programe educaționale în mai multe direcții, cum ar fi:

 • Social Media și Management / Copywriting
 • Testare/programare software
 • Design grafic / web

2.  ore de mentorat și sprijin în procesul de învățare

3. posibilitatea de a participa la evenimente comunitare, organizate exclusiv pentru fete și femei care lucrează în domenii precum marketing, design, software, testare, IT și programare

4. sprijin financiar pentru microîntreprinderi locale (înființate sau cu vechime) înființate sau conduse de femei

5. acces la centre de femei echipate în 3 regiuni: Chișinău, Bălți și Comrat

„În EMA, sprijinim ferm investițiile în competențe digitale – pentru tineri și pentru fete și femei, în special – pentru că s-a dovedit că aduce perspective mai bune și o calitate mai bună a vieții. Acest proiect ne permite să ne unim forțele cu parteneri din sectorul privat, și anume compania ESET, și partenerii noștri dedicați din Moldova, Seed Forum/IHUB și Universitatea Tehnică din Moldova, pentru realizarea acestui obiectiv.”

Coordonatoare EMA, Eva Balazovicova

„Prin această inițiativă ne dorim ca fetele și femeile din regiunile Chișinău, Comrat și Bălți să se implice mai mult în domeniul IT și să atingă dezvoltarea personală, profesională și economică de care au nevoie. În perioada următoare, vom oferi fetelor și femeilor oportunitatea de a participa la cursuri tehnologice, ore de mentorat și sprijin în procesul de învățare, precum și participarea la programe și evenimente IT.”

Manager IHUB Chișinău, Irina Grișca

Proiectul abordează dezvoltarea capacităților TIC în Moldova, cauzele inegalităților de gen, leagă Chișinăul de zonele rurale și contribuie la crearea mai multor locuri de muncă și oportunități pentru fete și femei.

Acest proiect „Incubator de talente: Educație digitală pentru femei și profesioniști IT în Moldova”, implementat în perioada 10.2022 – 12.2023, este derulat din fondurile ajutorului oficial pentru dezvoltare al Republicii Slovace.

Apelul de înscriere la cursuri va fi anunțat în ianuarie 2023 pe www.ihub.md.  

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal