
Microsoft examinează introducerea programului ChatGPT în aplicațiile Outlook, Word și PowerPoint
Microsoft examinează introducerea programului ChatGPT în aplicațiile Outlook, Word și PowerPoint, desfășurând în acest sens o serie de teste. Anterior, gigantul tehnologic examina și introducerea inteligenței artificiale și în motorul de căutare Bing, scrie DigitalTrends.
・
Produsele tehnologice intuitive ale OpenAI, inclusiv ChatGPT și Dall-E 2, au devenit senzații pe internet pentru abilitățile lor de generare de texte și imagini. Mulți au speculat cu privire la modul în care ChatGPT poate fi utilizat din punct de vedere practic și moral. Cu toate acestea, Microsoft dorește să utilizeze modelele de inteligență artificială ale companiei într-o manieră mai funcțională. Compania a implementat deja o versiune a modelului de generare de text OpenAI GPT ca o actualizare a funcției sale de completare automată, potrivit The Information.
Microsoft a testat, de asemenea, caracteristicile modelului GPT AI în PowerPoint și Outlook. Printre acestea se numără funcții care permit oamenilor să găsească rezultatele căutării în Outlook cu ajutorul unor comenzi de tip vocal bazate pe inteligență artificială, în loc de cuvinte cheie, într-o căsuță de e-mail. Outlook și Word primesc, de asemenea, modele de AI care utilizează răspunsuri sugerate la e-mailuri sau modificări recomandate ale documentelor pentru a perfecționa abilitățile de scriere. În prezent, nu se știe dacă această utilizare va fi integrată în cele din urmă în versiunile de consum ale Microsoft Office sau dacă marca doar testează potențialul modelului GPT.
Totuși, această utilizare practică a tehnologiei GPT vine după ce Microsoft a investit 1 miliard de dolari în OpenAI în 2019 și „a cumpărat o licență exclusivă pentru tehnologia de bază din spatele GPT-3 în 2020", a adăugat publicația.
Pe lângă suita sa Office, Microsoft ar putea căuta să implementeze modelul GPT AI în motorul său de căutare Bing, în încercarea de a concura cu Google. Acesta ar putea fi produsul care are cele mai mari șanse să fie lansat, disponibilitatea fiind speculată pentru luna martie, potrivit The Verge.
Cu toate acestea, tehnologia OpenAI, în ciuda faptului că este remarcabilă, are o serie de piedici, inclusiv unele legate de acuratețea informațiilor și de confidențialitate. ChatGPT AI chatbot-ul de tip freemium al brandului ChatGPT este renumit pentru faptul că completează informațiile pe care nu le cunoaște cu date incorecte, ceea ce ar reprezenta o provocare mai ales dacă modelul ar fi dezvoltat pentru un caz de utilizare profesională.
În ceea ce privește confidențialitatea, The Information a declarat că Microsoft a lucrat la dezvoltarea propriilor modele personalizate de păstrare a confidențialității bazate pe GPT-3, precum și pe GPT-4, care nu a fost încă lansat. Compania susține că a observat primele rezultate pozitive în „antrenarea unor modele lingvistice mari pe date private", dar nu a confirmat dacă modelul este suficient de viabil pentru un produs comercial sau chiar de nivel profesional.