Producția animalieră crește cu 6%, iar acea vegetală scade cu 15%, în prima jumătate a anului curent

Producția animalieră crește cu 6%, iar acea vegetală scade cu 15%, în prima jumătate a anului curent

Producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile (întreprinderile agricole, gospodăriile ţărăneşti (de fermier) şi gospodăriile populaţiei) în ianuarie-iunie 2015 s-a majorat cu 2,8% faţă de perioada respectivă a anului 2014. Majorarea producţiei globale agricole a fost determinată de creşterea producţiei  animaliere (căreia  i-a revenit circa 88% din total producţia agricolă) cu 6,0%,  producţia vegetală  marcând o descreştere cu 15,6%.

În ianuarie-iunie 2015 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în gospodăriile de toate categoriile a fost înregistrată majorarea producţiei animaliere,cu excepţia producţiei de ouă.Producţia (creşterea) vitelor şi păsărilor a crescut cu 10,9%, din care: în întreprinderile agricole - cu 19,4%, în gospodăriile populaţiei - cu 5,3%. Această majorare a fost determinată de creşterea productivităţii vitelor şi mărirea efectivului mediu de animale.

Producţia de lapte s-a majorat cu 2,1 %, din care: în întreprinderile agricole - cu 15,0% în rezultatul creşterii efectivului mediu de vaci (cu 12%) şi productivităţii acestora (cu 3%); în gospodăriile populaţiei volumul producţiei de lapte a crescut nesemnificativ ( cu 1,5%) drept urmare a creşterii productivităţii vacilor cu 2,8%.

Producţia de ouă în gospodăriile de toate categoriile a scăzut cu 7,8 % în rezultatul micşorării volumului de ouă în întreprinderile agricole - cu 18,7%, ca urmare scăderii productivităţii găinilor ouătoare.

Producţia animalieră pe principalele tipuri, conform estimărilor Biroului Național de Statistică.

...

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.