În perioada de referinţă, au fost eliberate 26 de licenţe de acest gen, saude două ori mai multe decât în primul semestru al anului 2014. În majoritatea cazurilor, licenţele noi au fost eliberate furnizorilor serviciilor de difuzare şi/sau retransmisie a serviciilor de programe audiovizuale,în legătură cu expirarea termenului de valabilitate a licenţelor vechi la 17 iunie 2015, data când urma să fie finalizată tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră. Noile licenţe au fost acordate în scopul continuării furnizării serviciilor de programe audiovizuale în format analogic cu condiţia că această activitate nu va aduce prejudicii funcţionării noilor sisteme de televiziune digitală.Tot atunci, ANRCETI a eliberat ÎS „Radiocomunicaţii” o licenţă de utilizare a frecvenţelor/canalelor radio pentru crearea și operarea primului multiplex digital terestrucu acoperire naţională (multiplexul A) în vederea asigurării preluării şi difuzării serviciilor de programe audiovizuale.

În raport se mai arată că ANRCETI a acordat în primul semestru al anului, la solicitarea furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, 16 licenţe deutilizare a resurselor de numerotare, în baza cărora a atribuit peste 209,1 mii de numere telefonice.  Din numărul total de resurse de numerotare 200 mii (sau 95,6% din volumul total)sunt numere pentru serviciile de telefonie mobilă,cincimii (sau 2,4%)- de telefonie fixă şi patru mii (sau 1,9%)- numere independente de locaţie.

În aceeaşi perioadă,ANRCETIa mai eliberat 10 licenţe pentru serviciile de creare, implementare şi de asigurare a funcţionării sistemelor informaţionale automatizate de importanţă statală, inclusiv a produselor program. Tot atunci ANRCETI a acordat 167 permise tehnice pentru utilizarea staţiilor de radiocomunicaţii din dotarea solicitanţilor. Din numărul total de permise, 96 - sunt pentru staţiile de radioamator, 62 - pentru staţiile de radiocomunicaţii mobile, şapte - pentru staţiile de radiocomunicaţii staţionate pe teritoriul R. Moldova şi două pentru staţiile de radioamator în ţările care au preluat recomandările CEPT (Conferinţa Europeană pentru Poştă şi Telecomunicaţii).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!