Patru persoane, din cele șase reținute în dosarele AIPA, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

Patru persoane, din cele șase reținute în dosarele AIPA, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile

 Instanța a decis plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a patru persoane, din cele șase reținute în dosarele AIPA. Alți doi învinuiți sunt în arest la domiciliul. Totodată, mai mulți agenți economici colaborează cu procurorii și ofițerii de urmărire penală. 

AGORA amintește că în dimineața zilei de 24 ianuarie, ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Au fost efectuate acțiuni de urmărire penala în toată țara.

Ulterior, conducerea AIPA a declarat că se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor și au menționat că vor colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților.

Publicitate

Într-un briefing de presă, directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu a menționat că oamenii legii au efectuat percheziții pe 26 de cauze penale pornite pe abuz de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere activă și pasivă, trafic de influență și spălare de bani.

„Au fost efectuate 68 de percheziții în care sunt vizați angajați ai AIPA din Bălți și Comrat, administratori de societăți cu răspundere limitată, administratori de societăți pe acțiuni, primari și terțe persoane. Percheziții au avut loc în Glodeni, Sângerei, Comrat, Chișinău, Râşcani, Bălți, Fălești și Drochia”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Directorul CNA, Iulian Rusu, a declarat că activitățile țin de mai multe episoade care s-au petrecut în ultimele luni ce țin de gestionarea de către AIPA a fondurilor din mai multe proiecte pe care le implementează.

Vezi mai multe detalii aici: Perchezițiile de la AIPA: Șase persoane au fost reținute, iar alte șase sunt cercetate în libertate. Schemele depistate de oamenii legii

Proiectele care au vizat investigațiile CNA includ programul LEADER, proiectul privind acordarea de plăți directe per cap de animal și proiectul privind acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.

Rezultatele preliminare ale perchezițiilor sunt peste 350 de mii de lei, 10 mii de euro, două mii de dolari. Totodată, au fost ridicate 13 telefoane mobile, trei blocuri de sistem, un notebook și două arme deținute fără permisul de port-armă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal