Deputat ucrainean, în plenul APCE: Rusia încearcă să destabilizeze Moldova. Sunt sigur că cetățenii moldoveni nu vor permite niciodată acest lucru (VIDEO)

Deputat ucrainean, în plenul APCE: Rusia încearcă să destabilizeze Moldova. Sunt sigur că cetățenii moldoveni nu vor permite niciodată acest lucru (VIDEO)

Deputatul ucrainean Alexei Goncearenko a declarat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei că Rusia încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova, menționând că Moscova ar plăti politicieni moldoveni și pro-ruși, ar organiza mitinguri și ar face propagandă. Totodată, politicianul ucrainean a declarat că unul dintre obiectivele Rusiei la început de război ar fi fost să ia Odesa, iar apoi să atace Moldova. 

„Din numele Ucrainei și poporului ucrainean vreau să spun mulțumesc Moldovei pentru tot sprijinul pe care l-a oferit Ucrainei și cetățenilor ucraineni în acest război pornit de Rusia împotriva noastră”, a declarat Alexei Goncearenko.

„Noi vedem cum Moldova se îndreaptă acum în mod activ spre lumea liberă. Și suntem fericiți pentru acest lucru. Dar cine nu este fericit? Rusia, țara care încearcă să influențeze și Moldova. Rusia atacă Moldova, plătește politicieni moldoveni, politicieni pro-ruși, organizează mitinguri, face propagandă, folosește energia drept armă, șantajează cu energie. Cu siguranță că pentru Rusia a fost unul dintre obiective să ia Odesa, să taie Ucraina de la Marea Neagră și apoi să atace Moldova. Pentru a face legătura cu transnistria deja ocupată de Rusia. Acesta a fost scopul lor. Au eșuat din cauza armatei ucrainene, dar încearcă să destabilizeze Moldova chiar acum. Dar sunt sigur că poporul moldovean nu va permite niciodată ca acest lucru să se întâmple. Și împreună, acum este decizia ca Ucraina și Moldova să candideze împreună la Uniunea Europeană, împreună vom merge mai departe, împreună vom deveni membri ai Uniunii Europene și, cred că în viitor, al NATO, ca parte a lumii libere”, a declarat deputatul ucrainean.

Publicitate

Alexei Goncearenko a făcut declarațiile în timpul prezentării raportului privind onorarea angajamentelor de către Republica Moldova.

Menționăm că, din 2015, Goncearenko este membru al Delegației permanente a Radei Supreme la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În toți acești ani, el a criticat aspru Rusia pentru încălcarea drepturilor omului. Din 2019, el s-a opus revenirii delegației rusești pentru a lucra în cadrul APCE.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal