Dr. Lana, femeia din R. Moldova care ar fi făcut operații estetice în România fără drept de practică, și-a aflat sentința

Dr. Lana, femeia din R. Moldova care ar fi făcut operații estetice în România fără drept de practică, și-a aflat sentința

Svetlana Mereuță din Republica Moldova, care ar fi făcut operații estetice în România fără drept de practică a primit primul verdict în instanță. Judecătorii au condamnat-o la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare. Totodată, aceasta va rămâne timp de 3 ani sub supraveghere judiciară, scrie presa din România.

Judecătoria Sectorului 2 din România a condamnat-o pe Svetlana Mereuță la un an și șase luni de închisoare sub supraveghere „pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activității în formă continuată”.

Decizia instanței, din 20 ianuarie anul curent, nu este definitivă.

Publicitate

Posesoare a unei diplome de medic stomatolog și a unei specializări în cosmetologie estetică în Republica Moldova, Svetlana Mereuță a fost reclamată după efectuarea mai multor intervenții de microchirurgie estetică, pentru care nu avea autorizație de practică în România.

Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.

Cazul „Dr Lana” a fost mediatizat după ce mai multe cliente și-au prezentat experiențele pe o pagină de Facebook intitulată „Mi-a distrus fața «dr.» Lana”.

Poliția a reacționat și a reținut-o pe Svetlana Mreuță alături de soțul său, Eugen Mereuță, care, potrivit anchetatorilor, era cel care achiziționa substanțele și materialele folosite în cadrul intervențiilor. Pe rețelele de socializare își găsea clienții și Svetlana Mereuță, conform rechizitoriului prin care procurorii au trimis-o în judecată, în 2021.

Procurorii au mai declarat că „Dr. Lana” a încasat cash între 150 și 1.000 de euro pentru intervențiile pe care le-a realiza în diverse apartamente transformate în clinici.

Cei doi soți au fost acuzați că au înșelat 37 de femei cu suma totală de aproximativ 10.000 de euro și au fost trimiși în judecată sub următoarele acuzații: „Dr. Lana” pentru exercitarea fără drept a unei profesii și înșelăciune în formă continuată – 37 de acte materiale. Eugen Mereuță pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și la înșelăciune, în tot atâtea cazuri probate de procurori.

Soția, sub supraveghere, soțul poate ajunge la închisoare

Cei doi soți au reușit să scape de acuzațiile de înșelăciune, deoarece a intervenit împăcarea părților. Au fost condamnați însă pentru practicarea profesiei de medic fără drept în România.

Svetlana Mereuță a primit 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare și va rămâne timp de 3 ani sub supraveghere judiciară. A primit și o pedeapsă complementară prin care, tot 3 ani, nu are voie să exercite profesia de medic. În plus, ea va trebui să desfășoare 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Soțul, în schimb, a primit o pedeapsă privativă de libertatea cu executare – 1 an. La care se adaugă un rest de 924 de zile de închisoare rămas după eliberarea condiționată dintr-un alt dosar. În total, trei ani și jumătate de închisoare în regim de detenție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal