PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)

PROFESIONIȘTII|Strateg de marketing: „Meseria asta e un dans frumos între cifre și creativitate” (VIDEO)

Cu pași rapizi și hotărâți, patru lăbuțe intră ca un vârtej într-un birou în care mai mulți oameni își sprijină privirile obosite de monitoarele computerelor. La un metru distanță, la celălalt capăt al lesei - Roman Bălțeanu - stăpânul schnauzer-ului pitic. Când este întrebat cum își poate defini meseria - Roma zâmbește. Este strateg de marketing, o meserie care, în percepția publicului larg, pare a fi ceva între „lucrul pe internet” și „promovarea brandurilor”.

 

Publicitate

De fapt,  un strateg de marketing este persoana care definește metodele prin care un brand este comunicat publicului țintă. Tot el construiește în timp relația cu publicul, „hrănind” personalitatea brandului pentru care lucrează.

Sunt un om iubitor de mișcare, acțiune și descoperiri.Îmi place să mișc lucruri și să înțeleg că le-am putut influența.

Roman Bălțeanu, strateg de marketing

Autor:

...

 

Pentru Roman Bălțeanu meseria este platforma care îi permite să crească, să se dezvolte și să își seteze constant noi și noi limite. Îi e greu să spună dacă ceea ce face este mai degrabă muncă de creativitate sau calcule rigide de marketing. Spune, însă, că fără a depune suflet și pentru a avea impregnat în personalitate crezul lucrului bine făcut nu ai cum să ating succesul în niciun domeniu, iar în domeniile care constau în interacțiunea cu oamenii - cu atât mai puțin.

În marketing e mereu o combinație dintre creativitate, analize și date.

Roman Bălțeanu, strategist de marketing

Autor:

 

De fapt, conform definiției, marketingul este mai mult tranzacțional. Un strateg de marketing execută planul de comunicare a brandului, ia decizii tactice și apoi măsoară rezultatele. Roman Bălțeanu recunoaște că în demersul de a obține rezultatele scontate, chiar și cei mai creativi oameni sunt nevoiți să se plieze pe cerințele pieței și să facă pace cu rigiditatea cifrelor care măsoară vizualizările, click-urile, deci succesul. 

Uneori am impresia că am vândut ceva din mine și am cedat la partea creativă

Roman Bălțeanu, strateg de marketing

Autor:

 

...

 

O zi fără o cafea bună, nu e o zi.

Roman Bălțeanu, strateg de marketing

Autor:

Meseria pe care a ales-o și căreia i-a rămas fidel ani la rând este, totuși, destul de greu de explicat pentru cei care se află în afara „bulei”. 

Nu exclud că s-a formulat și fraza: fac bani din calculator. Uneori e cel mai simplu să explici, e foarte trivial, dar…

Roman Bălțeanu, strategist de marketing

Autor:

...

 

Roman Bălțeanu recunoaște că până acum încă nu a reușit să definească succesul, dar este convins că fiecare om vede diferit succesul.

Nu cred că există o rețetă universală de succes. Probabil că e vorba de o anumită calitate a energiei interne.

Roman Bălțeanu, strategist de marketing

Autor:

În pofida faptului că zilele îi sunt notate, pe ore, în calendarul din Google, în pofida faptului că amprenta minții sale este parte din zeci de proiecte, cel mai mare scop pe care îl are Roman Bălțeanu este să nu uite de unde a pornit, să rămână om și să fie împăcat cu el atunci când ajunge acasă.

Eu cred că cel mai important e cine rămâi tu să fii la final de zi...

Roman Bălțeanu, strategist de marketing

Autor:

Potrivit site-ului rabota.md, în țara noastră sunt anunțate 229 de posturi vacante pentru diverse poziții în domeniul marketing-ului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal