Intervenții în 24 de ore: Zeci de automobile, ambulanțe și transport de pasageri au solicitat salvatorii pentru deblocare din nămeți (FOTO/VIDEO)

Intervenții în 24 de ore: Zeci de automobile, ambulanțe și transport de pasageri au solicitat salvatorii pentru deblocare din nămeți (FOTO/VIDEO)

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au fost alertați să intervină în mai multe situații, pentru deblocarea mijloacelor de transport, rămase împotmolite în nămeți în urma condițiilor meteo nefavorabile. Zeci de autovehicule în care se deplasau sute de persoane, automobile și autocare de pe rute de transport a pasagerilor și chiar ambulanțe, au solicitat ajutorul salvatorilor, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Iată ce cazuri au fost înregistrate pe traseele din sudul țării.

Printre intervențiile salvatorilor se numără deblocarea a 22 de automobile cu 35 de persoane, dintre care trei copii, automobile care au fost tractate după ce acestea au rămas blocate pe traseul R-38 Cahul-Taraclia, în apropierea localității Albota de Jos.

Publicitate

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Comrat, pe traseul R-35 în apropierea localității Bașcalia. Aici, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a două automobile, rămase blocate în zăpadă.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raionul Cahul, între localitățile Iujnoe și Burlăceni, pentru deblocarea unei ambulanțe ce se deplasa spre pacient, iar din cauza condițiilor meteo nefavorabile aceasta nu putea să-și continue deplasarea.

În timpul monitorizării stării drumurilor, pe traseul R-38 Cahul-Vulcănești, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a 10 automobile în care se aflau 31 de persoane, dintre care șase copii.

Mai mult, salvatorii au deblocat din zăpadă un autocar de pe ruta Chișinău-Constanța cu 20 de pasageri împotmoliți în zăpadă pe traseul R38, raionul Cahul în apropierea localității Moscovei. Ulterior, în timpul deplasării echipajului de salvatori au mai fost tractate 11 automobile în care se aflau 37 de persoane, inclusiv șase minori.

Un alt caz a avut loc în apropierea localității Slobozia Mare, raionul Cahul, unde din cauza ninsorilor abundente au rămas blocate două automobile. La fața locului a ajuns un echipaj de salvatori, care a efectuat lucrări de tractare a autovehiculelor, în care se aflau șapte persoane, dintre care doi copii.

Angajații IGSU au intervenit și în orașul Taraclia pe strada Ștefan cel Mare, pentru a tracta o ambulanță, care se întorcea de la intervenție, iar din cauza drumului cu ghețuș în pantă, nu putea să-și continue deplasarea. Un alt caz a fost înregistrat în orașul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia, unde un autocamion a derapat de pe traseu, blocând circulația pentru alți participanți la trafic. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri, care au efectuat lucrări de deblocare a autocamionului, astfel fiind permisă circulația transportului pe traseu.

Pentru deblocarea automobilelor din nămeți, care au derapat de pe traseu și au rămas blocate în chiuvetă, angajații IGSU au intervenit în raionul Criuleni, localitatea Goianul Nou, dar și în raionul Căușeni, localitatea Florica.

În acest context, IGSU atenționează oamenii despre riscul consecințelor condițiilor complicate ale vremii. Astfel, salvatorii și pompieri îndeamnă cetățenii să nu pornească la drum, decât dacă nu este o necesitate stringentă.

În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-ți echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri antiderapante. Mai mult, pornirea la drum trebuie efectuată doar după ce persoanele s-au echipat cu haine calde de iarnă și au luat cu ei băuturi calde. În situații excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal