Condamnat la 12 ani pentru „terorism”. Un rus, va face închisoare pentru că ar fi dat foc unui birou de înrolare în armată

Condamnat la 12 ani pentru „terorism”. Un rus, va face închisoare pentru că ar fi dat foc unui birou de înrolare în armată

Un rus a fost condamnat pentru prima dată în temeiul articolului penal privind terorismul pentru incendierea unui birou de înregistrare și înrolare militară. Bărbatul a fost condamnat la 12 ani într-o colonie de regim strict, scrie BBC.   

Incendiul provocat la biroul de înregistrare și înrolare militară din Nijnevartovsk a avut loc pe 4 mai. Potrivit Emercom suprafața incendiului a fost de un metru pătrat și nimeni nu a fost rănit.

Suspecții, Vladislav Borisenko și Vasili Gavrilișen, au fost reținuți la scurt timp după incident. Inițial, aceștia au fost acuzați de huliganism și distrugere intenționată a proprietății.

Publicitate

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, cazul tentativei de incendiere a biroului de înregistrare și înrolare militară din Ugra a fost reclasificat din distrugere intenționată a proprietății în atac terorist.

Pedeapsa maximă prevăzută de articolul privind huliganismul este de până la opt ani de închisoare. Același articol pentru comiterea unui act terorist se pedepsește cu 12-20 de ani de închisoare.

Anterior, agențiile de știri rusești au scris că Borisenko a recunoscut și ar fi spus că nu au existat motive politice în actul său. Gavrilișen a recunoscut că a comis incendierea biroului de înrolare militară, în timp ce Borisenko l-a filmat.

Cu toate acestea, ambii inculpați nu au fost de acord cu recalificarea acuzației, deoarece, potrivit acestora, au dat foc la biroul de înrolare militară pentru a-și câștiga existența. Vasil Gavrilișen, după cum a relatat presa rusă cu referire la anchetă, ar fi mărturisit că a comis incendiul pentru bani, potrivit anchetei, i s-ar fi oferit între 1 și 3 milioane de ruble pentru incendiere.

Atacuri incendiare asupra birourilor de înrolare militară din mai multe regiuni ale Rusiei au fost înregistrate de la începutul invaziei Ucrainei de către trupele rusești. În special, birourile de înrolare militară au fost incendiate la Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Kaliningrad și în multe alte orașe.

În toamna anului 2022, în urma anunțului de mobilizare, în Rusia a început un alt val de atacuri incendiare asupra birourilor de înregistrare și înrolare militară. La sfârșitul lunii septembrie, Vladimir Țimlianski, un reprezentant al Statului Major al Forțelor Armate ruse, a avertizat că astfel de infracțiuni ar putea fi considerate "acte teroriste sau apeluri publice la activități teroriste".

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal