„Executor to Partner” – un program inovator de business awareness pentru dezvoltatorii seniori

„Executor to Partner” – un program inovator de business awareness pentru dezvoltatorii seniori

Creșterea rapidă a sectorului IT din Republica Moldova și transformarea țării într-o destinație de outsourcing tot mai atractivă a determinat accelerarea cererii de talente de dezvoltare de software. Însă dincolo de competențele tehnice pe care le caută companiile, devine din ce în ce mai accentuată necesitatea de profesioniști care știu să plaseze provocările tehnice într-un context global de business și să vină cu soluții adaptate produselor dezvoltate.

Cătălina Vudvud Grițco

În acest context, compania ISD a lansat în iunie 2022 un program inovator în domeniul IT, dedicat antrenării capacităților de business awareness ale programatorilor seniori din cadrul companiei.

De la expertiză tehnică la viziune globală de business

Pornind de la conceptul de perspicacitate în afaceri (Business Acumen) și inspirându-se de la o școală de antreprenoriat din Silicon Valley, „Executor to Partner” sau E2P are drept scop încurajarea dezvoltatorilor de a merge dincolo de expertiza tehnică pe care o dețin. Programul susține creșterea capacității de a percepe și integra soluții tehnice în contexte complexe de business.

Fiind la prima sa ediție, E2P a debutat cu formarea a 11 lideri de echipă tehnici din cadrul companiei. Pe parcursul a 9 sesiuni de training intens, participanții au descoperit „secretele” care stau în spatele rolurilor de management, pe direcții precum:

·     Mentalitatea de creștere (Growth Mindset);

·     Modele de lucru (Outstaffing vs. Outsourcing);

·     Viziunea produsului (Product Vision);

·     Bugete și finanțe (Budgets & Finances);

·     Managementul proiectelor și modele Agile (Project Management &Agile Models);

·     Managementul riscurilor (Risk Management);

·     Comunicarea eficientă cu clienții (Efficient Communication with Customers);

·     Roluri și responsabilități în cadrul echipei (Team Roles and Responsibilities);

·     Dezvoltarea echipei (Team Development);

·     Leadership.

Publicitate
...

ISD

ISD

Trainingurile au fost prezentate atât de experți locali, cât și de experți din afara țării. Fiecare sesiune a fost urmată de o temă pentru acasă care a încurajat consolidarea competențelor de leadership și integrarea bunelor practici de management în toate procesele orientate către echipă și clienți. Tema pentru acasă finală, care include o prezentare despre experiența și impactul pe care l-a avut programul asupra competențelor și activității lor profesionale, va fi expusă în cadrul evenimentului de absolvire a programului.

Evenimentul va avea loc pe data de 17 februarie, ora 17h00, la sediul ISD din Chișinău, str. Bulgară 33/1 și va fi deschis pentru doritorii interesați să afle mai multe din culisele programului. Locurile sunt însă limitate, iar o înregistrare prealabilă este necesară.

Programe educaționale pentru diferite etape de dezvoltare profesională

E2P este doar unul dintre programele implementate de ISD pentru a încuraja creșterea și dezvoltarea competențelor echipei sale și nu doar. Compania susține persoanele care își doresc să înceapă o carieră în IT și profesioniștii care sunt deja în domeniu, la diferite etape ale carierei acestora, prin: internship-uri pe diverse limbaje de programare (.NET, PLC, Front-End, PLC), un curs de PLC organizat anual, programul Junior to Medior dedicat dezvoltatorilor Junior de Java.

*ISD este un furnizor de servicii de dezvoltare software cu sediul la Chișinău, Republica Moldova și un spin-off al grupului olandez Inther Group. Compania are o echipă de peste 85 de persoane și o experiență de 15 ani în crearea de soluții digitale complexe pentru unii dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională în domenii precum managementul stocurilor și automatizarea depozitelor. La fel, ISD oferă servicii pentru companiile care dezvoltă produse software sau implementează transformarea digitală.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal