Ceban, supărat pe consilierii socialiști: Regret foarte mult că foștii mei colegi bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar

Ceban, supărat pe consilierii socialiști: Regret foarte mult că foștii mei colegi bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar

Primarul general Ion Ceban s-a supărat pe foștii colegi socialiști. Acesta a menționat că aceștia au „au bătut mână cu PAS-ul și fac front comun anti-primar”. Asta după ce în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Municipal din 31 ianuarie, unul dintre consilierii socialiști a propus rezolvarea problemei Apă-Canal din bugetul municipal. 

„Aici apare cineva care propune să compenseze din buget municipal prostiile, incompetența și rea intenția Guvernului. Eu regret foarte mult că acei cineva sunt foștii mei colegi socialiști care bat mână PAS-ului și fac front comun anti-primar. Astăzi socialiștii în loc să caute o soluție reală pentru depășirea crizei la Apă-canal din considerentul inacțiunii Guvernului au bătut palma cu PAS pentru a prezenta un proiect care este ilegal și care dacă ar fi legal ar pune în pericol achitarea salariilor funcționarilor din primărie. Greșelile PAS-ului, intenționate sau nu, sunt puse de socialiști pe seama locuitorilor municipiului, ceea ce mi se pare un lucru grav”, a spus Ion Ceban.

Edilul a mai menționat că în continuare va trimite demersuri vor către toate instituțiile pentru a informa despre situația la Apă-Canal.

Publicitate

„Astăzi vor urma negocieri suplimentare cu Premier Energy. Bani din bugetul municipal nu vor fi alocați, niciun leu, pentru că nu există bază juridică pentru asta, și dacă ar exista chișinăuienii nu trebuie să plătească dublu pentru prostia celor de la PAS”, a adăugat Ion Ceban.

Fostul coleg socialist, Alexandr Odințov a declarat că fracțiunea PSRM nu a discutat proiectul de decizie, dar a menționat că este întristat de acuzațiile primarului.

„Noi în fracțiune nu am discutat proiectul de decizie propusă de colegul nostru, noi avem indignări la acest proiect. Scopul nostru principal e să salvăm Apă-canal, și noi am vrea să dăm întrebări și să găsim metode legale pentru a rezolva problemele. Sunt întristat că primarul general vorbește de socialiști care l-au ajutat trei ani în urmă să devină primar. Și tot acești trei ani i-am acordat susținere cu privire la proiectele înainte de el. Noi nu căutăm decizii ilegale. Eu înțeleg că campania electorală, inclusiv primarul a început-o mai devreme, nu avem nicio relație cu PAS-ul și rugăm să nu ne atribuiți lor. Avem o părere independentă”, a spus Odințov.

Consilierul municipal din fracțiunea PAS, Dumitru Ivanov a venit cu o replică și a menționat că Ion Ceban își face PR politic.

„Cu regret constatăm că iarăși primarul Ion Ceban se ocupă cu PR politic ieftin ca să apară la TV în plin an electoral. Fracțiunea PAS din CMC regretă șantajul pe care primarul o face de-a lungul timpului, cu apa, cu căldura. Singura ilegalitate și cimă care se întâmplă acum în municipiul Chișinău asupra orășenilor că vor rămâne fără apă. Și dacă primarul nu a avut abilitatea de în trei ani să rezolve problemele de la Apă-canal, înseamnă că trebuie să o facem noi, pentru că nu e corect ceea ce face el. Avem zile când vine cu diverse informații doar pentru PR în loc să vină cu soluții”, a spus Dumitru Ivanov.

AGORA amintește că într-o declarație din 27 ianuarie, ANRE susține că Apă-Canal Chișinău are posibilitatea să-și achite consumul de energie electrică. Reacția vine după ce Premier Energy a anunțat că mai multe instalații de alimentare cu energie electrică ale Apă-Canal Chișinău vor fi deconectate din cauza datoriei neachitate care este în creștere.

Totodată, ANRE a inițiat un control al activității licențiate a S.A. „Apă-Canal Chișinău” pentru perioada anilor 2020 – 2022.

Precizăm că în dimineața zilei de 26 ianuarie, Premier Energy anunța că datoria neachitată a întreprinderii S.A. Apă-Canal Chișinău este în creștere. Prin urmare, mai multe locuri de consum urmau să fie deconectate de la sursa de energie electrică inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție în care susține că municipiul Chișinău ar putea rămâne fără apa. Mai mult, edilul punctează că din cauza lipse de energie electrică la Stația de Epurare va reapărea mirosul urât în capitală.

Potrivit, Premier Energy, datoria totală constituie 73,2 milioane de lei, din care 44,7 milioane de lei sunt în facturile cu termenul expirat.

Ulterior, Premier Energy a anunțat că deconectările de energie electrică anunțate la SA „Apă-Canal Chișinău” au fost amânate până la 1 februarie, menționând că locurile de consum deconectate pe parcursul zilei de 26 ianuarie vor fi reconectate în scurt timp.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal