FOTO: La Spitalul Raional din Cahul domnește mucegaiul, iar asistentele medicale fac injecții fără mănuși

FOTO: La Spitalul Raional din Cahul domnește mucegaiul, iar asistentele medicale fac injecții fără mănuși

După ce mai mulți pacienți au orbit în urma unor operații pe cataractă la Spitalul Sfânta Treime din Chișinău, într-un alt spital s-au descoperit condiții nefaste. În Secția de boli infecțioase de la Spitalul Raional Cahul pereții sunt înfloriți cu mucegai, betonul se întrezărește de sub linoleumul rupt, asistentele medicale fac procedurile fără mănuși, iar pacienții sunt nevoiți să spele singuri podelele și să procure medicamente.

Imaginile au fost surprinse de mama unui băiețel de opt ani care a fost internat la spital pe data de 31 iulie. „Ambulanța ne-a adus în singura secție de boli infecțioase pentru copii din Cahul seara târziu. În momentul spitalizării noastre nici unul dintre medici nu era pe loc. Ne-au trimis la culcare, deși au calificat starea copilului drept una gravă. Toată noaptea băiatul meu s-a simțit rău, vomita cu sânge, avea o stare puternică de deshidratare. În salon condițiile erau insuportabile: pe pod și pe pereți e mucegai, iar prin linoleumul rupt, se vede podeaua de beton”, povestește mama micului pacient, Elena Beker.

...

Publicitate

Femeia spune că problemele ei nu s-au încheiat acolo. „În spital nu erau catetere, tifon, toate aceasta am fost nevoiți să le procurăm noi înșine. Mai mult, chiar și după procurarea câtorva catetere, acestea dispăreau în mod misterios și perfuziile ni se făceau printr-un ac simplu. Toate procedurile medicale sunt efectuate de către asistentele medicale cu mâinile goale, fără mănuși, fără a lua nici o măsură pentru dezinfectare”, spune Elena Beker.

...

Ea spune că alte mame ale copiilor internați în secția cu pricina au fost nevoite să spele de sine stătător podelele în saloane și să procure medicamentele necesare.

De cealaltă parte, directorul spitalului, Anatolie Malcov, spune că a fost în inspecție la secția dată chiar pe data de 31 iulie și nu a observat nimic ieșit din comun. „Nu am primit așa plângere și trebuie să văd care este situația. Am vizitat secția chiar vineri și nu am observat nimic. Alta este că reparațiile de orice fel ne sunt interzise în legătură cu starea financiară a spitalului, doar anul trecut am făcut una cosmetică. Nu avem datorii, dar am primit o scrisoare oficială prin care ni s-a cerut să sistăm orice cheltuieli pentru reparație. În ceea ce privește lipsa medicamentelor, ne vom deplasa chiar azi la secție ca să vedem care este situația”, a comunicat pentru Agora directorul spitalului.

Secția de boli infecțioase este amplasată separat de clădirea principală a spitalului, la circa 500 de metri, și nu a fost reparată de mai mulți ani.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal