VIDEO. Klassika Force continuă să deservească încasarea banilor de la Banca de Economii

VIDEO. Klassika Force continuă să deservească încasarea banilor de la Banca de Economii

Într-un video trimis recent pe adresa redacției se observă faptul că întreprinderea de pază Klassika Force continuă să deservească încasarea banilor de la Banca de Economii. Anterior un automobil al acestei companii care transporta documente de la BEM, Banca Socială și Unibank, a fost furat și ars.

La redacția Agora a fost trimis un video în care automobilul Klassika Force participă la încasarea banilor de la Banca de Economii.

Anterior această întreprindere de pază a fost implicată într-un scandal legat de furturile de miliarde de la Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Compania respectivă a fost angajată să transporte 12 pungi cu documente privitor la creditele acordate de Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Ulterior s-a anunțat că mașina a fost furată și arsă, cu tot cu documente.

Publicitate

Documente transportate cu Klassika Force

Autorii raportului Kroll se întreabă de ce BEM a apelat la această companie pentru transportarea documentelor, când avea unitățile necesare pentru efectuarea acestei operațiuni fără a implica o parte terță.

Serviciul de presă al Băncii Naționale a declarat că decizia de suspendare a serviciilor acordate de compania de pază poate fi decisă de administratorul special al Băncii de Economii, iar mai multe informații nu pot fi oferite din cauza desfășurării anchetei pe cazul documentelor arse.”

La momentul publicării acestui articol nu am reușit să aflăm din ce motiv serviciile acestei companii nu au fost suspendate, în perioada desfășurării anchetei.

Sursele din cadrul Băncii de Economii ne-au declarat că la încasarea banilor, din partea Klassika Force este asigurat doar mijlocul de transport și șoferul, iar de siguranța transportării banilor sunt responsabili angajații Băncii de Economii.

Doctorul în economie, Sveatoslav Mihalache a scris într-o postare de pe Facebook că toate cele trei bănci care se află sub administrare specială a BNM sunt deservite de Klassika Force. „Administratorii speciali continuă să opteze pentru serviciile de protecție și încasare destul de costisitoare oferite de compania ”Klassika Force”. Astfel, doar filiala nr.1 a Băncii de Economii achită lunar acestei companii o sumă de 600 mii lei pentru protecție și servicii de încasare, comparativ cu suma de 130 mii lei, care acoperea aceste servicii prin intermediul unor servicii de deservire internă, în perioada anterioară cedării pachetului de acțiuni al acestei bănci de către stat”.

Klassika, compania lui Shor

În presă s-au vehiculat informații că această companie ar aparține omului de afaceri și actualului primar al orașului Orhei, Ilan Shor. Recent acesta a angajat compania de pază Klassika Force să protejeze primăria orașului Orhei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal