Serviciului de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federația Rusă anunță despre ridicarea restricțiilor la exportul de fructe pentru 17 întreprinderi moldovenești.

„În legătură cu faptul că produsele agroalimentare importate din Republica Moldova corespund cerințelor fitosanitare a fost decis, în calitate de experiment, începând cu 7 august ridicarea restricțiilor la exportul mere, pere, gutui, caise, cireșe, piersici, nectarine și prune pentru următoarele întreprinderi : „Agro Sadîm”, „Bașkalean Agro”, „Bizim Eri”, „LPM Imex”, „Celepen Agro”, „Kafadar”, „TRESOR”, „Kaimîr”, „Eniija”, „Cebotari”, „Agrosolidaks”, „Ghevlandri”, „Nezetli Iuzum”, „Speranța”, „Kelehbar”, „Ghelen Agro”, „Edinji Alians””, potrivit comunicatului Rosselhoznadzor.

La începutul acestui an Federația Rusă a selectat 10 întreprinderi care au primit dreptul de export a merelor în Federația Rusă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!