Totodată, BERD a anunţat că va continua să sprijine măsurile de îmbunătăţire a mediului de afaceri, atât prin proiecte de investiţii care contribuie la atragerea investitorilor străini direcţi, precum şi prin angajamentul ca autorităţile să promoveze reformele.
Îmbunătăţirea climatului de afaceri este esenţială pentru sprijinirea în continuare de către bancă a sectorului privat, BERD se arată preocupată de guvernarea şi transparenţa în sectorul bancar şi menţionează că va colabora îndeaproape cu autorităţile pentru a rezolva problemele ce există în acest domeniu.
Banca va investi în proiecte care vor ajuta Moldova să dezvolte exporturile cu valoare adăugată şi să se alinieze la standardele europene.
"Salutăm progresele înregistrate de Republica Moldova şi încurajăm autorităţile să continue implementarea reformelor instituţionale pentru a asigura un sistem judiciar independent şi imparţial, a reduce corupţia, îmbunătăţi climatul de afaceri şi consolida independenţa Băncii Naţionale. BERD îşi menţine angajamentul de a ajuta Republica Moldova să continue reformele necesare pentru a trece la o economie de piaţă deschisă", a declarat după aprobarea Strategiei Julia Otto, directorul reprezentanţei BERD la Chişinău.
BERD este cel mai mare investitor instituţional din Republica Moldova. Pînă în prezent, banca a semnat aproximativ 100 acorduri de investiţii în ţară, acoperind domenii precum energia, transportul, sectorul agroalimentar, industria şi sectorul bancar. Valoarea cumulată a acestora se ridică la peste 900 milioane de euro. BERD asigură, de asemenea, un dialog politic intens pentru a aborda principalele provocări de tranziţie în diferite sectoare.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.