„Aștept cu nerăbdare să posibilitatea de a consolida relații strânse cu partenerii noștri EUBAM în Republica Moldova și Ucraina, atât cu cei care sunt în serviciul public, dar și cei care dețin funcții elective, reprezintă mediul de afaceri și societatea civilă. Aș dori, de asemenea, în cadrul mandatului EUBAM să aduc o contribuție pozitivă la atingerea rezultatelor cuprinzătoare capabile să îmbunătățească cooperarea regională, inclusiv prosperitatea economică a regiunii transnistrene”, a declarat Tesoriere citat de un comunicat al reprezentanței Uniunii Europene la Kiev.

Reamintim că din decembrie 2014 Harcourt Andrew Pretorius Tesoriere a ocupat funcția de șef adjunct al misiunii EUBAM, iar în trecut a fost ambasadorul Marii Britanii în Albania, Algeria și Letonia, precum și însărcinat cu afaceri în Afganistan și Siria. De asemenea, Tesoriere are o amplă experiență de lucru la cel mai înalt nivel în organizații precum ONU, OSCE și NATO.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!