Poşta Moldovei: Mai multe oficii și angajați pentru a deservi circa 150 mii beneficiari de la BEM

Poşta Moldovei: Mai multe oficii și angajați pentru a deservi circa 150 mii beneficiari de la BEM

Potrivit unei Hotărâri a Guvernului din 1 septembrie toate prestațiile sociale achitate prin intermediul Băncii de Economii vor fi transferate la Poșta Moldovei. Întreprinderea va asigura plata prestațiilor sociale până la desemnarea de către beneficiar a unui alt prestator de servicii. Pentru a face față majorării numărului de clienți Poșta Moldovei va deschide noi oficii și va majora numărul de angajați.

ÎS Poşta Moldovei pregăteşte un şir de măsuri pentru a face faţă numărului mare de beneficiari de prestaţii sociale odată cu transferarea lor de la Banca de Economii şi Banca Socială, începând cu 1 septembrie. Întreprinderea precizează că a fost perfecţionat sistemul de încasări de plăţi, o tranzacţie durând 1 minut, față de 3 minute anterior. Totodată, urmează a fi mărit numărul de angajaţi în oficiile poştale, potrivit ipn.md.La fel, se negociază cu companiile autohtone procurarea sau luarea spaţiilor în locaţiune pentru deschiderea a 10 agenţii poştale noi în municipiile Chişinău şi Bălţi. Se testează şi aplicaţia „Factura”. Aceasta va genera un QR cod pe telefonul mobil, cu care la ghişeul poştal poţi achita facturile în timp de 30 de secunde maximum.De asemenea, se planifică implementarea sistemului de gestionare şi fluidizare a rândurilor în oficiile poştale. Iniţial, sistemul va fi pilotat de oficiul poştal MD-2012 şi mai apoi extins şi prin alte oficii poştale din Chişinău cu volum sporit de clienţi. La fel, se preconizează elaborarea unui grafic special de activitate a oficiilor poştale, în caz de necesitate. Întreprinderea precizează că, din momentul în care banii vor fi transferaţi în conturile sale de către Casa Naţională de Asigurări Sociale, beneficiarii vor avea timp să-şi ridice prestaţiile până la sfârşitul lunii. În cazul în care un beneficiar nu şi-a ridicat banii de pe cardul Băncii de Economii până pe data de 26 august, automat suma va fi transferată la Poşta Moldovei. Beneficiarii care nu şi-au ridicat banii timp de mai multe luni de pe card vor putea să solicite întreaga sumă de la Posta Moldovei.Potrivit întreprinderii, din 1 septembrie Poşta Moldovei va deservi estimativ 150 de mii de beneficiari.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal