INFOGRAFIC. LIDL Stiftung, Supraten și Apple în Top 5 la cereri de înregistrare a mărcilor în R. Moldova

INFOGRAFIC. LIDL Stiftung, Supraten și Apple în Top 5 la cereri de înregistrare a mărcilor în R. Moldova

Anul trecut numărul cererilor de înregistrare a mărcilor s-a redus cu 6,1 %, din cauza înrăutățirii conjuncturii pieței Republicii Moldova și diminuarea interesului unor parteneri străini. Cele mai mari diminuări  sunt înregistrate de la solicitanții din Ucraina, Turcia, China şi Elveția. Lider la capitolul cererilor depuse în 2014 este compania germană LIDL Stiftung&Co, în timp ce Supraten Plus SRL este pe prima poziție dintre companiile autohtone.

...

În anul 2014 la AGEPI au fost depuse 5511 cereri de înregistrare a mărcilor, ceea ce constituie o reducere cu 6,1 % în raport cu anul 2013.Menţionăm că diminuarea cererilor se datorează, în special instabilităţii economice şi tensiunilor politice din regiune, care se răsfrânge negativ şi asupra înregistrării/brevetării obiectelor de proprietate intelectuală.

Publicitate

LIDL Stiftung&Co depune cele mai multe cereri de înregistrare a mărcilor

Compania germană „LIDL Stiftung&Co” conduce topul celor mai activi solicitanţi. Aceasta reprezintă o reţea de magazine la nivel internațional cu un număr considerabil de cereri depuse pentru o varietate largă de produse şi servicii, principalele fiind servicii de gestiunea afacerilor comerciale, ce corelează cu topul claselor solicitate (poziţia 2).

Liderul solicitanţilor din 2014 este urmat de companiile farmaceutice „EgisGyogyszergyarZrt.” din Ungaria, „World MedicineIlacSanayi” din Turcia, compania autohtonă ”SUPRATEN PLUS”, „Zentiva Group, a.s.” din Cehia, cererile depuse de acestea se referă la produsele farmaceutice ce corelează cu prima poziţie din topul claselor solicitate şi de compania „Apple Inc.” din Statele Unite ale Americii cu cereri depuse pentru aparate şi instrumente ştiinţifice, calculatoare etc. (poziţia 3).

Topul celor 5 clase de produse şi servicii solicitate pentru protecția mărcilor reflectă domeniile de activitate ale companiilor din topul solicitanților,și anume: produsele farmaceutice (loculI), urmate de serviciile de administrare comercială şi gestiunea afacerilor (locul II), aparate şi instrumente ştiinţifice, calculatoare (locul III), produse alimentare, ceai, cafea, cacao (locul IV) şi topul se încheie cu produsele cosmetice (locul V).

Scade numărul cererilor de înregistrarea a mărcilor comerciale

Reducerea numărului de cereri pentru toate cele mai solicitate 5 clase reflectă înrăutățirea conjuncturii pieței RM și diminuarea interesului unor parteneri străini. Această concluzie este confirmată și prin faptul că cele mai mari diminuări sunt înregistrate de la solicitanții din Ucraina, Turcia, China şi Elveția, țări ce reprezintă un diapazon geopolitic şi economic extrem de vast.

În top 10 țări ce au depus cele mai multe cereri de înregistrare a mărcilor se află Republica Moldova cu 1509 din numărul total de cereri depuse în anul 2014, aceasta este urmată de Federaţia Rusă cu 471 de cereri, Comunitatea Europeană cu 394 de cereri (cu o majorare semnificativă de 12,9 % faţă de anul 2013), SUA cu 379 de cereri, Germania cu 362 de cereri (cu o majorare de 10,7 % faţă de anul 2013), Elveţia, Turcia, Italia, Ucraina şi China. Menţionăm în acest context că creşterea numărului cererilor depuse de solicitanţii străini (Comunitatea Europeană şi Germania) denotă interesul acestora faţă de piaţa Republicii Moldova, aflată în proces de evoluţie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal