Ion Sturza despre ANSA: „Sunt preocupați de interesele obscure ale unor procesatori de produse din carne”

Ion Sturza despre ANSA: „Sunt preocupați de interesele obscure ale unor procesatori de produse din carne”

Fostul premier, Ion Sturza, este de părere că „funcționarii „statului” nu se mai satură să își bată joc și să profite de necazul țăranilor moldoveni”. Sturza se referă la recenta investigație RISE Moldova privind ocolirea embargoului rusesc la fructe, dar și la importul de carne, ambele fiind responsabilitatea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Ion Sturza a scris pe pagina sa de Facebook că nu intenționa să mai abordeze subiectul după ce a comentat anterior hotărârea de Guvern privind produsele neconforme din carne. „Pare-se, domnul Streleț are un miros (politic) bun și, deși nu din prima, s-a sesizat. Cunoscându-i tenacitatea, sunt sigur că va bloca mâncatul rahatului în Moldova”, a scris Sturza.

Cu toate acestea, el e de părerea că „investigația realizată de RISE demonstrează cum funcționarii „statului” nu se mai satură să își bată joc și să profite de necazul țăranilor moldoveni”.

„Inițial, mare mi-a fost mirarea de ce domnul ministru Sula și domnul director Porcescu își rupeau cămașa pentru ca în alimentația moldovenilor să fie neapărat incluse și „produse” din carne, stomacuri, vezici sau mațe infestate… Conform funcției, ministrul ar trebui să-și bată capul de producătorul autohton, nu de cel extern, infectat și necinstit. Iar ANSA să fie preocupați de securitatea alimentară a moldovenilor, nu de interesele obscure ale unor procesatori de produse din carne”, a mai adăugat Sturza.

Potrivit fostului premier, „suntem împânziți de diverși călăi și trădători” iar politicienii „și-au tras câte un monopol”.

„Am transformat toată țara într-o treucă din care mănâncă tot functionărașul, și de al nostru, și de al vostru… Iar tu, țărane, muncitor, antreprenor, pedagog, medic etc. dă-i cu sapa, că-ți stă bine”, a scris Sturza.

AGORA amintește că jurnaliştii de la RISE Moldova au obţinut o înregistrare audio din care reiese că un grup de exportatori pun la cale o schemă de monopolizare a exportului de fructe. Unii producători şi exportatori de fructe susţin că, tot atunci, inspectorii fitosanitari moldoveni au început să refuze perfectarea documentelor de export chiar şi unor companii înregistrate în Transnistria, făcând referire la un ordin verbal al conducerii ANSA.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal