FOTO. Contrabandiști, reținuți la Chișinău: Printre ei și un cetățean român

FOTO. Contrabandiști, reținuți la Chișinău: Printre ei și un cetățean român

Ofițerii de investigații din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră au deconspirat câteva grupări criminale de fabricare, depozitare, organizare și transportare prin contrabandă a produselor de tutungerie în proporții deosebit de mari. Urmare a acțiunilor speciale de investigație au fost reținute 5 persoane, printre care și un român.

Cetățeanul străin avea rolul de a organiza trecerea peste râul Prut a țigărilor, depozitarea acestora pe teritoriul României cu ulterioara distribuire pe piaţa neagră. O parte din banii câștigați, din realizarea mărfii erau transmiși grupărilor criminale din R. Moldova pentru procurarea unor loturi noi de ţigări.

Bărbații reținuți au vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani, domiciliați în raioanele Ungheni, Fălești, mun. Chișinău și jud. Botoșani, România.Învinuiților le-a fost emis mandat de arest pentru o perioadă de 30 de zile. În cazul în care va fi dovedită vinovăția acestora, ei riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, conform Codului penal al R. Moldova, art. 248. Contrabanda.Amintim că în luna februarie la un moldovean de 32 de ani, locuitor al satului Cajba, raionul Glodeni, s-au depistat cinci colete învelite în folie neagră, pregătite pentru a fi transportate peste frontieră. La examinarea conținutului acestora s-au descoperit 148 000 țigarete marca „Rocco” și trei cutii în care se aflau 30 000 țigarete marca „Ritm”. Totodată, la domiciliul acestuia au fost depistate o armă de foc și muniții, deținute ilegal.La 22 martie curent, pe raza localității Sculeni, au fost depistate și ridicate 487 640 țigarete, de diferite mărci comerciale, cu timbrul de acciz al R. Moldova, ce urmau a fi trecute, prin contrabandă, peste râul Prut. La fel, a fost reținut și unul din membrii grupării, locuitor al raionului Ungheni.Pe data de 04 iunie a.c., în conlucrare cu omologii români, în zona de frontieră au fost reţinute trei persoane și un automobil în care se aflau 1 169 680 țigarete de diferite mărci.La 28 iulie, ofițerii de investigații speciale și urmărire penală ai Poliției de Frontieră au efectuat alte percheziţii la membrii grupării criminale fiind depistate şi ridicate 230 000 ţigarete de marca „Rocco” fără timbru de acciz, un pistol de model „Baikal” deţinut ilegal şi 170 de cutii cu colanți de damă. Totodată, a fost ridicat şi indisponibilizat un automobil de model BMW seria 5, în vederea aplicării confiscării speciale, în cazul care se va demonstra faptul că acesta a fost obţinut pe cale ilegală.La fel, a fost stabilit că țigările erau transmise unei alte grupări criminale, responsabilă pentru împachetarea și transportarea țigărilor în România, prin contrabandă. În cadrul descinderilor a fost posibilă reținerea unui bărbat, de 30 de ani din or. Fălești, care avea rolul de intermediar între grupările criminale, precum și racolarea altor grupuri.

Publicitate
...

...

...

...

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal