Drept urmare, Ministerul Educației a fost îndemnat să-și lanseze o altă pagină oficială, iar administratorii grupului au postat un mesaj în care își explică poziția.
„Rămânem aproape. Educația a reprezentat mereu o prioritate, din punctul nostru de vedere, pentru dezvoltarea unei societăți sănătoase și am reușit, în ultimii 3 ani, să o transformăm într-o prioritate pe agenda guvernului și a societății. De asemenea, am reușit să menținem educația în totalitate în afara politicului și să ne asumăm responsabilitatea socială de a genera și implementa politici benefice pe termen lung pentru copiii noștri. Sigur că lucrurile durabile, schimbările simțite pot apărea doar în timp, recunoaștem că am pus doar temelia dezvoltării unei educații europene de calitate în Republica Moldova și că există drum lung pînă ca aceste schimbări să devină ireversibile.
Am sperat pînă în ultima clipă că oricine va prelua conducerea Ministerului Educației va continua să construiască pe fundamentul unor principii ca integritatea, profesionalismul și dedicația. Din păcate, cu mare regret, constatăm că e, într-adevăr, mult mai ușor sa distrugi decît să construiești și că educația are de suferit în fața unor avantaje și pîrghii politice.
Echipa Ministerului Educației condusă de Maia Sandu le mulțumește tuturor profesorilor, șefilor de direcții, studenților, elevilor și părinților care ne-au dat o șansă și au avut încredere că muncim cu multă dedicație pentru o școală mai bună a zilei de mîine. Avem încredere că valorile promovate în acești ani se vor înrădăcina în activitatea de zi cu zi a școlii, în ciuda oricăror încercări din sfera politicului de a le deturna.
Această postare vine să confirme prezența noastră ca supraveghetori ai mersului reformelor în educație. Chiar dacă nu mai reprezentăm Ministerul Educației, rămînem aproape și continuăm eforturile noastre în spiritul unei educații libere și de calitate.
Pagina de facebook capătă de astăzi o altă denumire, rămînînd un spațiu deschis pentru comentarii, sugestii și discuții despre educație, pentru a lăsa Ministerul Educației să-și construiască propria identitate vizuală”.