Fiscservinform NU mai eliberează semnături electronice

Fiscservinform NU mai eliberează semnături electronice

Fiscservinform a sistat eliberarea semnăturilor electronice cu titlu gratuit prin finanțare de la bugetul de stat începând cu 1 august curent. De asemenea, din 19.08.2015 a fost sistată și eliberarea semnăturilor electronice contra plată. Decizia vine ca urmare a aprobării în mai anul trecut a Legii privind semnătura electronica și documentul electronic. 

Contribuabilii care dețin semnătura electronică eliberată de către Î.S.„Fiscservinform” vor utiliza această semnătură până la expirarea termenului de valabilitate a contractului în baza căruia aceasta a fost acordată, cu obținerea ulterioară a semnăturii electronice avansate calificate de la operatori acreditați în domeniul eliberării semnăturilor electronice. Agenții economici la care termenul de valabilitate a contractului în baza căruia a fost acordată semnătura electronică expiră în curând urmează să întreprinde măsurile necesare pentru a obține semnătura electronică avansată calificată de la operatori acreditați până la expirarea valabilității semnăturii electronice eliberate de către Î.S.„Fiscservinform”. Operatori acreditați în domeniul eliberării semnăturilor electronice:

 1. Centrul de Certificare a cheilor publice al Î.S. ”Centrul de Telecomunicații Speciale”

Eliberează certificatul cheii publice pentru semnătura electronică pe mijloace tehnice. Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, Ministerul Justiției, str. 31 August 1989, nr. 82 Telefon: (+37322)820-911 E:mail: [email protected]

 1. Î.S. Centrul Resurselor Informaționale de Stat "Registru" (Î.S ”CRIS Registru”)

Publicitate

Eliberează semnătura electronică, care se conţine pe un cip electronic al buletinului de identitate electronic.

Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Pușkin, nr. 42

Telefon: (+373)022-25-70-70

E:mail: [email protected]

 1. „Orange Moldova” S.A. - Eliberează semnătura mobilă pe cartelă SIM. Clienții PrePay si Abonament pot obține gratuit Semnătura Mobilă în orice magazin direct Orange, atât din Chișinău, cat și din regiuni. Pentru aceasta, este necesar să prezentați buletinul de identitate.
 2. ”Moldcell” S.A. - Eliberează semnătura mobilă pe cartelă SIM. Se eliberează la orice ”Moldcell Center” din țară. Este necesară prezentarea buletinului de identitate. Totodată, vă informăm că Î.S. ”Fiscservinform” continuă procesul de conectare/reconectare a contribuabililor la serviciile fiscale electronice.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal