Maia Sandu sparge tăcerea! Critică noile schimbări în echipa Ministerului Educației

Maia Sandu sparge tăcerea! Critică noile schimbări în echipa Ministerului Educației

Fostul Ministru, Maia Sandu acuză actuala conducere a Ministerului Educației că ar face politică. Potrivit acesteia, ea nu a vorbit nici o dată despre  politică și partid colegilor săi, în schimb actualul ministru a vorbit despre asta la prima ședință. Totodată, doi dintre cei trei viceminiștri nu au fost membri de partid, în schimb pentru liberali, aparteneța la partid ar fi principalul criteriu în selectarea echipei, a mai menționat Maia Sandu. 

„Foștii mei colegi de la minister primesc ordine prin telefon de la oameni din afara instituției care fac referință la înțelegeri cu președintele PL... Nu așa funcționează o instituție de stat. Ministerul Educației are cea mai puternică echipă dintre toate instituțiile publice. Acest lucru ar putea deveni un avantaj enorm pentru noua conducere a ministerului și pentru PL, în general, dacă acestia ar reuși să depășească frica de a comunica cu oameni care nu sînt membri PL” , a menționat fostul ministru al Educației.

Totodată, potrivit Maiei Sandu, „sfetnicul principal al noii conduceri este "cel mai abil" cumpărător de autobuze școlare și cel care, timp de mai mulți ani, a stîns dijmă din sector”, făcând referire la șeful de direcție Valentin Crudu, care a fost demis și repus în funcție de câteva ori de instanță, în urma scandalului legat de procurarea autobuzelor școlare.

Publicitate

„Mai multe produse, la care s-a lucrat timp de aproape doi ani, sînt gata pentru lansare sau sînt la etapa de definitivare: Cadrul național de referință pentru revizuirea curriculară, Programul național pentru atragerea și menținerea în sistem a cadrelor didactice de calitate (și asistența financiară în valoare de 15 milioane de dolari promisă de Banca Mondială pentru implementarea programului), Standardele pentru cadrele didactice și altele. Conducerea ministerului ar putea obține un sprijin popular imediat dacă ar promova și implementa aceste politici”, a mai scris fostul Ministru, Maia Sandu.

Amintim că potrivit acordului politic al AIE 3, Partidului Liberal îi revine funcția de Ministru al Educației. În această funcție a fost înaintată Corina Fusu. Aceasta a înlăturat ulterior toată conducerea ministerului care făcea parte din echipa condusă de Maia Sandu, printre care și viceminiștrii Igor Grosu și Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal