Valentin Crudu către Maia Sandu: Să înceteze atacurile, altfel îmi rezerv dreptul să mă apăr

Valentin Crudu către Maia Sandu: Să înceteze atacurile, altfel îmi rezerv dreptul să mă apăr

„Toate aceste atacuri au la bază frustrările personale ale doamnei Sandu, pe care, probabil, cineva are grijă să i le alimenteze permanent”. Astfel a comentat fostul șef al Direcției Generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educației, Valentin Crudu, ultimul mesaj publicat de Maia Sandu.  

„Îmi pare rău că această doamnă se lasă folosită şi atrasă în diverse jocuri, fără a-şi da seama de acest lucru sau, dacă o face conştient, e şi mai grav. Îi comunic pe această cale doamnei Sandu că nu sunt sfetnicul noii conduceri a Ministerului Educaţiei (după cum pretinde ea), îmi caut de viaţa şi activităţile mele şi nu mă implic în alte lucruri”, a declarat Valentin Crudu pentru curentul.md.

Referindu-se la apropo-urile pe care le face Maia Sandu în legătură cu anumite activităţi ilegale pe care le-ar fi comis, Crudu menționează că numele său niciodată nu a figurat în vreo sentinţă de condamnare a instanţelor de judecată şi că, în toate activităţile pe care le-a desfăşurat pînă acum, s-a condus strict de lege.

Publicitate

„Faptul că nu am avut nicio implicare în cazul autobuselor școlare se demonstrează prin aceea că în ordinul ilegal de eliberare a mea din funcție au fost invocate alte versiuni inexistente, dar nicidecum pretinse ilegalități în cadrul procurării respectivelor autobuze școlare. Să dea dovadă de corectitudine şi să înceteze atacurile în adresa mea, dar şi inducerea în eroare a opiniei publice. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a mă apăra pe toate căile legale pe care le am la dispoziţie”, a mai punctat Crudu.

Amintim că Valentin Crudu a fost demis de Maia Sandu din funcția de șef al Direcției Generale învățământ preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educației, în decembrie 2012. La 4 august 2014 Curtea de Apel Chișinău a anulat ordinul de concediere, admițând restabilirea acestuia în funcție, încasarea salariului pentru lipsa forțată de la serviciu și repararea prejudiciului moral.

Valentin Crudu a ocupat funcția de șef de direcție la Ministerul Educației, atunci când instituția era condusă de Mihail Șleahtițchi. În urma unei revizii finaciare din 2012, s-a constatat că banii alocați într-un proiect de reformare a instituțiilor rezidențiale, sprijinit de UNICEF și gestionat de Valentin Crudu, ar fi fost cheltuiți nejustificat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal