
În Chișinău se construiește. Care sunt recomandările primarului
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a discutat astăzi în cadrul Ședinței serviciilor primăriei despre principalele proiecte de infrastructură din oraș. Potrivit șefului Direcţiei Construcţii Capitale, Roman Sofroni construcțiile se desfășoară la scara de la Valea Morilor în termen, la iluminarea spre localitatea Sângera - în avans cu câteva zile iar la Vasile Alecsandri cu anumite întârzieri datorită lucrărilor neprogramate.
・
În ce privește scările de la parcul Valea Morilor, potrivit lui Sofroni lucrările sunt în grafic. „Prima parte a scărilor urmează să fie deschise pentru a permite trecerea pietonilor. Mergem în regim normal”
„Să fie respectat proiectul orginal al scării. Antreprenorul să compare proiectul actual cu cel original dacă este, sau cu fotografiile din imaginile vechi”, a ținut să precizeze primarul capitalei.
În ceea ce privește proiectul BERD care prevede reabilitarea a mai multor străzi din capitală, în prezent lucrările cuprind strada Vasile Alecsandri. Potrivit celor de la primărie, reabilitarea are loc cu întârzieri datorită lucrărilor neplanificate care apar, însă fac tot posibilul pentru a recupera.
În schimb, cu iluminatul spre suburbia Sîngera lucrările merg conform graficului, chiar cu un pic de avans. „Pilonii sunt instalați peste tot și se finalizează lucrările cu partea electrică”, a explicat Sofroni.
„La aeroport dublarea numărului de piloni. La intrarea în Sângera și la Stăuceni trebuie să avem un sens giratoriu”, a cerut Chirtoacă.
Lucrările de restaurare a scărilor de la Valea Morilor au fost lansate în această iarnă înainte de Alegerile locale. Investițiile sunt de circa 12 milioane de lei. Autoritățile de la Chișinău promit că, după restaurare, scările acvatice şi havuzul vor arăta ca în perioada când au fost construite.
Totodată lucrările de reparație a trei străzi din centrul Chișinăului a început în luna martie. Este vorba de străzile - bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri, cu o lungime totală de 6.700 m.
Antreprenorul general al şantierului este Compania SC „Delta ACM-93” din România, selectată în urma licitaţiei internaţionale, desfăşurate în anul 2014.