VIDEO. Jurnaliștii de la LifeNews au fost reţinuți pe Aeroportul Chişinău

VIDEO. Jurnaliștii de la LifeNews au fost reţinuți pe Aeroportul Chişinău

O echipă a postului rus de televiziune LifeNews a fost reţinută pe Aeroportul Internațional Chişinău, transmite Agora.

Echipa de filmare a postului rus de televiziune LifeNews, care urma să relateze despre protestele de duminică, a fost reținută de către serviciile vamale pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Instalează extensia Chrome pentru AGORA aici.

„Eu și colega mea Natalia Kalîșeva ne aflăm în zona de tranzit a aeroportului Internațional Chișinău. Până în prezent, nu ni s-au întors pașapoartele. Ni s-a înmânat doar un document în care sunt enumerate câteva motive de ce nu putem intra pe teritoriul Republicii Moldova. În prezentul document, se citează principalul motiv și anume, lipsa certificatului pentru tehnica specială, pe care nici măcar nu o avem”, a declarat corespondentul LifeNews, Aleksey Kazannik.„Mi s-au luat cardurile flash de memorie, pe care a fost înregistrat un reportaj. Motivul pentru care ofițerul de poliție mi l-a luat ar fi că pe el se află informațiile interzise pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Kazannik în direct pentru LifeNews.

Jurnalistul rus este de părere că problemele au început după ce vameșii moldoveni în timpul verificării pașapoartelor au observat că anterior Natalia Kalîsheva a fost deportată din Ucraina.Potrivit companiei Air Moldova, în dimineața zilei de 7 septembrie 2015, pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost identificați 3 cetățeni străini care nu au întrunit condițiile necesare pentru a li se autoriza trecerea frontierei de stat în Republica Moldova.

Toți cetățeni Federației Ruse, cu vârstele cuprinse între 36 și 25 de ani, au sosit în Republica Moldova cu ruta Moscova-Chișinău. Doi dintre aceștia, au aterizat pe aeroportul din capitală la ora 00.30, iar altul la ora 10.00.

În timpul controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au avut suspiciuni referitor la scopul aflării persoanelor pe teritoriul țării. Fapt pentru care, aceștia au fost supuși controalelor amănunțite, în urma cărora, în bagajele persoanelor, au fost depistate echipamente fotografice și legitimațiile de jurnalist.

Inițial, cetățenii străini au declarat că au sosit în Republica Moldova în scop de vizită privată, însă mai târziu aceștia au afirmat că intenționează să realizeze materiale video despre protestul organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din or. Chișinău.

Din motiv că cetățenii străini, nu deţineau documente care justifică scopul intrării, respectiv legitimaţie de acreditare pe teritoriul Republicii Moldova și nu au putut justifica scopul sosirii, Poliția de Frontieră nu li-a autorizat intrarea pe teritoriul țării.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal