„Se începe un colaps sistemic. Nu știu dacă vor putea fi organizate niște alegeri anticipate dacă se soluționează cererile de demisie înaintate”, a menționat Valeriu Streleț. 

Fără acord cu FMI

Prim-ministrul a menționat că în cazul în care guvernul nu va avea acord cu FMI, statul ar fi lipsit de mijloace financiare care ar echilibra situația. Astfel potrivit acestuia, „Sunt probleme sistemice care pot arunca cursul leului care astăzi este ținut cu forța la 19,3 lei, la 40”. 

Abonați-vă aici la Sinteza Zilei ca să aflați ultimele știri despre cursul valutar. Veți primi cele mai importante știri ale zilei pe email. 

Mai mult decât atât, situația ar putea să se agraveze pe plan economic. 

„Dacă nu vine FMI-ul este clar că nu este nici o perspectivă, asta înseamnă ratele dobânzilor sus, asta înseamnă înghețarea economiilor, lipsa acumulărilor în buget, stoparea plăților sociale, fără a intrat în detalii față de reforma de pe alte domenii”. 

Ieri președintele țării, Nicolae Timofti a declarat că înțelege nemulțumirea poporului, însă nu va demisiona din funcție, fiind sigur că aceasta va destabiliza și mai mult situația din țară. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!