VIDEO. Alexandru Slusari: Doar 5% din revendicările agricultorilor au fost realizate

VIDEO. Alexandru Slusari: Doar 5% din revendicările agricultorilor au fost realizate

Preşedintele Asociației UniAgroProtect, Alexandru Slusari a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune că nu mai crede în sinceritatea Președintelui Parlamentului Andrian Candu, având în vedere că eșecul implementării „pachetului agricol”, în termenii stabiliți inițial. Andrian Candu a afirmat în schimb, că Banca Mondială va veni în curând cu un raport în privința subvenționării ramurii agricole din R. Moldova, care va uimi multă lume.

„Toate revendicările noastre au fost realizate la un nivel de 5%. Domnul Streleț a spus a treia oară o minciună, astăzi, când a declarat că toate subvențiile au fost achitate. Am avut zeci de sunete de la agricultori, fiindcă la moment avem aproape 20 de milioane de lei, care nu au fost achitate agricultorilor. Acesta este unicul lucru realizat, dacă o putem numi realizare, având în vedere că majoritatea datoriilor au fost achitate peste un an când leul s-a devalorizat”, declarat pe un ton dur Alexandru Slusari. El mai supune că proiectul care prevede importul fără taxe a produselor petroliere este unul care va fi valorificat în viitor, iar în prezent a fost oferit doar avizul Guvernului. „Noi am așteptat ca el să fie votat până la 31 iulie 2015. În mare parte acest proiect a fost castrat de Guvern. Nu are o importanță majoră importul motorinei fără taxe, ci schimbarea metodologiei de calculare a adaosului comercial. Acest fapt ar permite să facem ordine la acest capitol în toată țara. Noi am așteptat ca până în toamnă această metodologie va fi elaborată și din 2016 noi vom avea o altă situație pe piața produselor petroliere”, a subliniat Președintele UniAgroProtectLa întrebarea lui Andrian Candu dacă acesta este sincer în intențiile de a ajuta agricultorii, Alexandru Slusari a replicat că „am avut impresia că dumneavoastră sunteți sincer, dar după „pachetul agricol” nu mai cred în sinceritatea dumneavoastră.” spune acesta. Candu a declarat la rândul său că Alexandru Slusari nu este obiectiv, cu toate că are un scop nobil de a apăra interesele fermierilor. ”Săptămâna viitoare Banca Mondială va prezenta o cercetare a agriculturii din Republica Moldova, unde vor fi prezentate cheltuielile statului pe agricultură, fermieri și tot ceea ce înseamnă industria agricolă, în comparație cu alte domenii. Veți rămâne surprinși de ceea ce va spune Banca Mondială.”, a remarcat Președintele Parlamentului.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal