Consiliul de Observatori a TRM, îngrijorat de acuzațiile protestatarilor

Consiliul de Observatori a TRM, îngrijorat de acuzațiile protestatarilor

Consiliul de Observatori (CO) al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu acuzaţiile neîntemeiate ale participanţilor la acţiunea de protest organizată de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) faţă de modul de reflectare a acestui eveniment de către TRM. Aceștia au precizat că au reflectat zi de zi evenimentele din piață, acestea fiind reflectate și în emisiunile de dezbateri, acest lucru rămânând neschimbat și în continuare.

Administrația Moldova 1 accentuează că de pe 6 septembrie şi până astăzi, a difuzat 20 de transmisiuni live din PMAN. Echipele de filmare de la Moldova 1 au fost prezente în fiecari zi în centrul capitalei şi au difuzat subiecte în fiecare buletin de ştiri. Au fost realizate trei ediţii ale emisiunii „Moldova în Direct”, care au avut drept subiect protestele din PMAN, cu participarea reprezentanţilor Platrformei DA.

„Considerăm că, criticile aduse IPNA „Teleradio-Moldova” nu au fundament şi sunt parte a unei campanii de denigrare a instituţiei. Manifestăm respect faţă de acţiunile de protest pe care le iniţiază cetăţenii Republicii Moldova şi considerăm că este imperioasă reflectarea lor plenară în cadrul buletinelor de ştiri şi a ediţiilor speciale, cu transmisiuni în direct de la faţa locului. Pe parcursul celor 6 zile de protest reporterii IPNA „Teleradio-Moldova” au lucrat în PMAN transminţinând live-uri în fiecare jurnal de ştiri. Evenimentele vor fi mediatizate şi în continuare în buletinele de ştiri şi în emisiunile de dezbater”, se menționează într-un comunicat de presă făcut public de către CO.

Publicitate

Amintim că ieri la Moldova 1 au avut loc proteste, după ce un grup de persoane din PMAN au venit fiind nemulțumiți de modul în care televiziunea a reflectat protestul. Ei au avut o discuţie cu directorul televiziunii Moldova 1, Mircea Surdu, dar şi cu şefa Departamentului Ştiri şi Dezbateri, Ecaterina Mitin-Stratan. Mesager notează că protestatarii au fost agresivi față de echipa de fimare de la Moldova 1, care a fost insultată și bruscată.

Tot ieri, Moldova 1 a anulat o emisiune la care urmau să vină cei trei lideri ai AIE - Mihai Ghimpu, Vlad Filat și Marian Lupu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal