„1$ pentru un film”. Artiștii continuă să adune bani pentru filmul „Divanul”

„1$ pentru un film”. Artiștii continuă să adune bani pentru filmul „Divanul”

Mai mulți artiști din Republica Moldova au decis să realizeze un scurtmetraj. „The Sofa” sau „Divanul” este un film de scurt metraj, gen aventură, comedie, care renaște spiritul tinereții prin perspectiva a doi bătrâni. În roluri principale, comedia îi are pe Mihai Curagău, Dana Ciobanu și Sergiu Voloc. Pentru realizarea filmului, aceștia au nevoie de susținere financiară și din acest motiv, de câteva săptămâni, adună bani pe site-ul Indiegogo.

„Ne-au rămas mai puţin de 60 de ore până la sfârşitul campaniei pe indiegogo. La moment proiectul este finanţat 21% de mai mult de 80 de contribuitori. Fiecare a dat cât a putut. Asta şi este ideea de crowdfunding. Închipuiţi-vă daca 10, 000 de oameni ar trimite doar câte $1, filmul ar lua viaţa”, a declarat Sergiu Barajin.

...

Publicitate

Potrivit lor, în Moldova crowdfunding­-ul este exclus ca concept de majoritatea oamenilor. „Nu cerem $5 sau $25, cu atât mai mult $100. Apelăm la oameni sa ne susţină cu doar $1. Sunt mai mult ca sigur ca în Moldova exista cel puţin 10.000 de tineri care pot contribui măcar cu 1$ fără a le agrava situaţia financiară. În aşa mod, prin micro finanţare minimă avem posibilitatea de a crea proiecte care ar putea schimba nu numai cultura si arta ţării, dar şi educaţia, IT-ul de ce nu şi agricutura”, a mai spus Barajin.

...

...

...

...

Precizăm că, acțiunea filmului se defășoară într-o ţară necunoscută, într-o perioadă necunoscută. Doi bătrânei Mihai şi Victor îşi petrec zilele într-un azil de bătrâni. Într-o zi decid să părăsească azilul pentru a ajunge la nunta unei prietene. Neavând ce să-i dăruiască iau divanul din curte. În același timp, divanul este căutat de un hoţ, Ştefan, pentru a recupera banii ascunşi în el. De aici şi se incep peripeţiile eroilor noştri.

Dorința autoarei proiectului, Iulia Puică este ca spectatorii să se identifice cu personajele principale, și anume cu spiritul lor tânăr. În momentul în care societatea noastră se confruntă cu diverse probleme cotidiene, fie ele politice, sau economice, acest film are șansa să exploreze mediul cinematografic în culori nemaivăzute până acum.

Cei care doresc să doneze bani, o pot face AICI, iar mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal