Întrebat ce părere are despre protestele din PMAN, Plahotniuc a spus că acesta este de fapt un mix. „Sunt oameni care protestează sincer, care probabil au aşteptări de schimbări de acasă şi nu trebuie neglijaţi. Sunt însă şi câţiva indivizi dubioşi care se folosesc de oameni şi de nemulţumirile lor pentru a-şi îndeplini războaiele stupide, pentru a-şi face un nou partid, pentru a crea o criză în Moldova, pentru că asta e singura lor posibilitate de a se menţine în centrul atenţiei şi de a nu dispărea definitiv, după ce au eşuat cu alte proiecte politice atît de cunoscute. Sunt nişte indivizi care vorbesc despre oligarhi, corupţie, hoţii, dar ei au în spate bani murdari, oligarhi şi oameni care şi-au făcut banii tocmai prin hoţii şi corupţie, inclusiv furturi din BEM. Sînt nişte speculanţi, care folosesc în mod cinic problemele din ţara noastră”, a declarat Plahotniuc.

Abonați-vă aici la Sinteza Zilei. Veți primi cele mai importante știri ale zilei pe email. 

El spune că cei de la guvernare ar trebui să se concentreze și să comunice cu „oameni care au motive reale să-şi exprime nemulţumirea”. „Vreau însă să fie foarte clar, cei la care m-am referit mai sus că folosesc necazurile oamenilor sunt un grup minor de persoane, iar calificările mele se referă strict la acest grup de interese, nu la oamenii care îşi exprimă prin protest nemulţumiri reale”, a mai adăugat Vlad Plahotniuc. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!