1. Începe cu un energizant. Energizant nu în sens de băutură, ci de acțiune care va sparge gheața și va elimina barierele întâlnite în procesul de negociere. Ai grijă ca întâlnirile să înceapă la timp, dar și distractiv. Cu toate acestea, ai mare grijă ca glumele tale să nu treacă limita admisibilă.
2. Pur și simplu, simplu. Vorbește mereu cu potențialul tău client. Interesează-te ce îi place și ce nu îi place, ca și cum te-ai împrieteni cu prietena prietenului tău. Găsește momentul oportun în cadrul discuției pentru a-i vorbi despre tine și a-i spune ce îi poți oferi, ținând cont de preferințele lui. Păstrează un caracter simplu al întâlnirii, în patru pași: asigură-te că ritmul întâlnirii este rapid pentru că potențialul tău client își calculează timpul în bani, dar și pentru a nu risca să îl plictisești; asigură o atmosferă potrivită astfel încât discuția să îi fie interesantă interlocutorului tău; oferă un plus de valoare interesându-te de cum îi merg treburile în afaceri; spune lucruri care ar oferi încredere discursului tău.
3. Motivație și recompensă. Trebuie să construiești motivațiile în relațiile cu clientul tău, asemeni întâlnirilor de echipă. Creează și demonstrează cererea pentru produsul sau serviciul pe care îl propui și nu uita să oferi „pe tavă” recompensa - cadoul sau relația de pritenie chiar dacă nu ți-a reușit să vinzi acum.
4. Activitate și perseverență. Puneți drept scop ca fiecare întâlnire de negociere să fie mai productivă decât anterioara și lucrează la acest fapt. Analizează ce a mers, ce nu a mers și găsește soluții pentru a îmbunătăți situația.
Cu aceste patru „taste”, orice manager de vânzări va reuși să își sistematizeze procesul de lucru și să adauge valoare muncii pe care o depune, iar echipele de vânzări vor înregistra rezultate pozitive.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.