„Pot spune cu fermitate că procesul de constituire al PPEM s-a finalizat cu succes. Avem cea mai tare și profesionistă echipă, avem viziune și un plan de acțiuni bine conturat - suntem gata să venim la guvernare pentru a readuce Moldova pe calea reformelor veritabile, pe calea integrării europene a țării și îmbunătățirii condițiilor de viață a cetățenilor” a spus Iurie Leancă.

Totodată în cadrul formațiunii s-a pus în discuție importanța independenței financiare a partidului și, respectiv, disciplina la colectarea cotizațiilor și donațiilor odată ce există deja contul partidului, în acest sens a fost adoptat și regulamentul financiar al PPEM.

Tot astăzi a fost adoptat Planul de acțiuni al partidului care trasează acțiunile de bază ale PPEM pentru consolidarea internă, dar și extinderea acestuia. Parte a procesului de implementare este și crearea mai multor grupuri de lucru tematice care ar avea ca obiectiv formularea poziției partidului pe diverse subiecte, elaborarea de politici publice, dar și ar monitoriza activitatea ministerelor și agențiilor guvernamentale.

Consiliul Național a finalizat astăzi procesul de constituire a organelor de conducere a partidului. Consiliul a decis că PPEM va avea 4 vice-președinți: Oazu Nantoi, Ala Nemerenco, Ruslan Codreanu și Eugen Sturza. A fost ales Biroul permanent al PPEM care va fi constituit din 21 persoane. În calitate de Secretar General al PPEM a fost ales Mihai Căpățină.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!